Belgiumban az omikron variáns válik dominánssá

Belgiumban a koronavírus omikron variánsa válik dominánssá, év végéig az új fertőzések több mint 90 százalékáért lehet felelős ez a változat – közölte a belga televízió VTM nevű kereskedelmi csatornája a leuveni és a hasselti egyetemek járványügyi szakértőire hivatkozva szombat este.

Forrás: MTI2021. 12. 26. 9:35
null
Brüsszel, 2021. november 19. Az új koronavírus elõidézte Covid-19-ben szenvedõ beteget ápolnak a brüsszeli Iris Sud Kórházak Etterbeek-Ixelles részlegének intenzív osztályán 2021. november 19-én. November 9-15. között naponta átlagosan 11 254 koronavírussal megfertõzött embert vettek jegyzékbe Belgiumban. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A virológusok arról számoltak be, hogy a december 25-i adatok szerint ugyanannyi új eset jutott az omikron variánsra, mint az ősszel domináns delta mutációra. Az utóbbi két hétben az új variáns futótűzként terjedt el Belgiumban.

 A szakemberek előrejelzései értelmében egy héten belül az új fertőzéseknek akár több mint 90 százalékát is az omikron okozhatja majd.

A belga egészségügyi hatóságok legfrissebb adatai szerint a hét folyamán naponta átlagosan 7011 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ami 36 százalékos csökkenést jelent az előző héthez képest.

A járvány kezdete óta 2 038 111-en fertőződtek meg a koronavírussal, és 28 149-en haltak bele a szövődményekbe a 11,5 millió lakosú Belgiumban.

Borítókép: az új koronavírus előidézte Covid–19-ben szenvedő beteget ápolnak a brüsszeli Iris Sud Kórházak Etterbeek-Ixelles részlegének intenzív osztályán 2021. november 19-én (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.