Bulgáriában pénzjutalmat kapnak a nyugdíjasok, ha beoltatják magukat

Azok is megkapják a jutalmat, akik már háromszor oltatták be magukat.

Forrás: MTI2021. 12. 23. 15:14
SÁNTHA Kálmán
Nagykálló, 2021. december 23. Az asszisztens (j) átadja az orvosnak a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát tartalmazó fecskendõt, mielõtt a harmadik, emlékeztetõ adagjával beoltanak egy nõt Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton 2021. december 23-án. MTI/Balázs Attila Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bulgáriában pénzjutalmat kapnak a nyugdíjasok, ha beolttatják magukat koronavírus ellen a kormány oltásösztönző kampánya keretében – jelentette be csütörtökön Kiril Petkov miniszterelnök.

Minden nyugdíjas kap 75 leva (13 600 forint) egyszeri jutalmat a következő fél évben, ha beadatja magának az oltás első adagját, de abban az esetben is, ha az elsőt már beadatta eddig, és felveszi a másodikat. 

Azok is megkapják a jutalmat, akik már háromszor oltatták be magukat.

Az új kormány egyúttal tájékoztató kampányt indít, hogy meggyőzze az oltásszkeptikusokat, mert a beoltottak aránya Bulgáriában a legalacsonyabb az Európai Unióban – a felnőtt lakosságnak csak 27 százaléka teljesen immunizált –, és mert a bolgár vezetés el akarja kerülni, hogy a koronavírus újabb hulláma sok halálos áldozatot szedjen.

Az Európai Unióban egyúttal Bulgáriában a legmagasabb a járvány halálos áldozatainak aránya a lakosságszámhoz képest: 30 359 a hétmillióból.

A miniszterelnök azt reméli, hogy a kampánynak köszönhetően január végéig sikerül elérni körülbelül 300 ezer nyugdíjas beoltását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.