Dániában ismét korlátozásokkal próbálják megfékezni a járvány terjedését

December 15-től bezárják az általános iskolákat, péntektől pedig az éttermeket és a bárokat is.

Forrás: MTI2021. 12. 08. 22:30
FREDERIKSEN, Mette
Roskilde, 2021. április 12. Mette Frederiksen dán miniszterelnök sajtóértekezletet tart, miután felkeresett egy oltóközpontot a dániai Roskildében 2021. április 12-én. Dániában ezen a napon a tervek szerint 100 000 embert oltanak be a koronavírus ellen. MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen Fotó: Mads Claus Rasmussen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dánia ismét korlátozásokat vezet be a koronavírus terjedésének megfékezésére, különös tekintettel annak új, omikron nevű variánsára - jelentette be szerdán a dán szociáldemokrata miniszterelnök sajtótájékoztatóján.

Mette Frederiksen szerint az intézkedések magukban foglalják egyebek közt azt, hogy a téli szünet kezdetét előrehozva, már december 15-i hatállyal bezárják az általános iskolákat, péntektől pedig az éttermeket és a bárokat is. Mint mondta, a kormány ezenfelül szorgalmazza a távmunkát és az olyan társasági összejövetelek lemondását, mint például a karácsonyi bulik.

Még most is az az álláspontunk, hogy lehetséges a dán társadalom kiterjedt részeinek zavartalan működése, köszönhetően a vakcinák nagy támogatottságának

- fogalmazott a baloldali kormányfő.

A baloldali dán kormányfő ismét korlátozásokat jelentett be. Forrás: MTI/EPA/Politiken pool/Jens Dresling

Frederiksen eddig is többször hangsúlyozta, hogy

a kormány minden tőle telhetőt megtesz a korlátozások visszaállításának elkerülése érdekében, de az újonnan fertőzöttek napi száma drámai mértékben megnövekedett az utóbbi hetekben.

Dánia szeptember 10-én oldotta fel a korábbi korlátozásokat, amit a koppenhágai vezetés egyrészt a beoltottak magas számával, másrészt azzal indokolt, hogy sikerült a járványt megfékezni. A járványadatok egészen október közepéig nem súlyosbodtak, attól kezdve viszont gyorsabban nőtt a fertőzöttek száma.

Az ötmillió lakosú országban a járvány kitörése óta 529 210 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2972-en hunytak el a vírusfertőzés következtében.

Borítókép: Mette Frederiksen dán baloldali kormányfő egy oltóponton. (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.