Egy potenciális amerikai elnökjelölt politikai háborút indított Soros György ellen

Az elmúlt években radikális baloldali jogászok nyertek el Amerika-szerte tisztségeket, sokakat a milliárdos Soros György támogat.

Forrás: Tűzfalcsoport2021. 12. 13. 12:30
Soros György
Brüsszel, 2014. november 7. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke beszél a Jó reggelt Európa – Most vagy soha elnevezésû konferencián Brüsszelben 2014. november 7-én. (MTI/EPA/Julien Warnand) Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorost ki kellene tiltani ebből az országból – mint Qaradawi sejket. És minden bizonnyal meg kellene tiltani, hogy az ő mocskos jövedelme befolyásolja az amerikai választásokat.

Az elmúlt években radikális baloldali jogászok nyertek el Amerika-szerte tisztségeket, sokakat a milliárdos Soros György támogat. Számos amerikai nagyvárosban kerületi ügyészek és államügyészek lettek. Ezek az úgynevezett Soros-ügyészek vagy progresszív ügyészek elárulták a közbizalmat. Ahelyett, hogy harcolnának a bűnözés ellen, inkább arra buzdítanak – írja a Tűzfalcsoport.

A Soros-ügyészek nem hajlandók vádat emelni a bűnözők ellen bolti lopásért, valamint más vétségek soráért.

Chicagóban a Cook megyei államügyész, Kim Foxx lehetővé teszi, hogy az 1000 dollár alatti lopás büntetlenül maradjon. Manhattanben Cyrus Vance Jr. kerületi ügyész megtagadta a prostitúció elleni törvények betartatását. Baltimore állam ügyésze, Marilyn Mosby egyoldalúan „befejezettnek” nyilvánította a kábítószer-ellenes háborút, és nem hajlandó büntetőjogi felelősségre vonni a kábítószer-kereskedőket és a heroin-függőket az amerikai történelem legszörnyűbb drogválságának kellős közepén. George Gascon Los Angeles-i ügyész egy ideig még a béke megzavarása, a letartóztatásokkal szembeni ellenállás valamint a fenyegetés büntetőjogi következményeinek alkalmazásával is fel kívánt hagyni.

Azokban a városokban, ahol a progresszív ügyészek hivatalba léptek, még az erőszakos, többszörösen visszaeső bűnözőkkel is megbékélnek. San Francisco kerületi ügyésze tragikus esettanulmányt tett közzé arról, hogy mi történhet ennek eredményeként – írja az oldal.

Tavaly egy Troy McAlister nevű karrierbűnöző jól megérdemelt életfogytiglani börtönbüntetést kapott Kalifornia „három csapásról” szóló törvénye miatt. Hosszú és erőszakos múltjában fellelhető több rablás és lopás is. Ahelyett, hogy végleg eltávolította volna ezt a bűnözőt az utcáról, Chesa Boudin ügyész alkut kötött McAlisterrel, amely a szabadlábra helyezését eredményezte.

McAlister egy sor bűncselekményt követett el, amelyek három letartóztatáshoz is vezettek. Boudin egyik alkalommal sem volt hajlandó vádat emelni ellene. Aztán tavaly szilveszterkor McAlister ellopott egy autót, kirabolt egy pékséget, majd elgázolt két, az úton átkelő nőt. Az egyik egy 60 éves hajléktalan nő volt, Elizabeth Platt, a másik egy 27 éves japán bevándorló, Hanako Abe. Mindkét nő belehalt sérüléseibe. Hanako, Elizabeth és sok más amerikai vesztette életét, mert Chesa Boudin és a hozzá hasonló Soros-ügyészek megtagadják a munkájukat.

Ezeknek a „törvényes gyújtogatóknak” a rosszhiszeműsége hozzájárult a gyilkosságok számának példátlan növekedéséhez országszerte. Tavaly az Egyesült Államokban 25 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma, ami a legnagyobb arányú növekedés a történelmében egy éven belül. A gyilkosságok aránya mára elérte a legmagasabb szintet az 1990-es évek óta. A Soros-ügyészek nem egyszerűen hanyagok, hanem vétkesek a közbiztonság ilyen mértékű szétesésében, hozzájárultak az erőszakos bűnözési hullám ilyen fokú növekedéséhez.

Larry Krasner, Philadelphia kerületi ügyésze az agresszív büntetőjogi engedékenységi politikák révén szisztematikusan 30 százalékkal csökkentette a joghatósága alá tartozó börtönök számát – és ez még azelőtt történt, hogy a Covid-protokollok további csökkentéseket eredményeztek volna. Megjósolható, hogy Krasner hivatalba lépése után több mint 40 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma a városban, és elérte az elmúlt három évtized legmagasabb szintjét. Idén a philadelphiai gyilkosságok száma további 34 százalékos növekedést mutat.

Más Soros-ügyészek is hasonló eredményeket hoztak. Tavaly az emberölések száma 50 százalékkal nőtt Chicagóban és 38 százalékkal Los Angelesben. New Yorkban a gyilkosságok száma 44 százalékkal, a lövöldözések száma pedig 97 százalékkal emelkedett. 2020-ban az emberölések aránya Baltimore-ban magasabb volt, mint El Salvadorban vagy Guatemalában.  Kaliforniában, Amerika leggazdagabb és legnépesebb államában 31 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma – derül ki a cikkből.

A Soros-ügyészek akkor is megtagadták munkájukat, amikor több mint 500 heves zavargás tört ki országszerte, rendőrök ezrei sérültek meg, és akár kétmilliárd dolláros anyagi kár is keletkezett. 

Számtalan lázadót és fosztogatót engedtek szabadon gyakran vádemelés nélkül. Januárig a 100 napos zavargásokért felelős portlandi letartóztatott lázadók több mint 90 százaléka ellen még mindig nem emeltek vádat.

Ezek a „tárgyalótermi szélsőségesek” ezt a pusztítást úgy érték el, hogy az ügyészi mérlegelési jogkört átalakították. A körzeti ügyészek és az államügyészek mérlegelési jogkörrel rendelkeznek, hogy eldönthessék bizonyos büntetőeljárások fontosságát és súlyosságát. Azonban nem hatalmazzák fel őket, hogy egyoldalúan eltöröljék a nekik nem tetsző törvényeket. A törvények hatályon kívül helyezésére kizárólag a jogalkotók jogosultak, az ügyészek nem.

Azon ritka esetekben, amikor a bűnözők Soros-ügyészekkel állnak bíróság elé, akár két védőjük is van a tárgyalóteremben, míg az áldozatoknak nincs.

A fentiekből világossá válik, hogy az egyetlen jó Soros-ügyész a legyőzött Soros-ügyész. Vagy ahogy Tom Cotton republikánus szenátor, potenciális elnökjelölt fogalmaz – minden Soroshoz köthető ügyészt le kell váltani, vissza kel hívni, le kell cserélni. Ez már egyes elemzők szerint politikai háború.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.