Egyre többen támogatják a bevándorlásellenes francia elnökjelölteket

Egy friss felmérés szerint a lakosság 51 százaléka egyetért Éric Zemmourral abban, hogy nem megreformálni, hanem megmenteni kell az országot. A megkérdezettek mintegy fele úgy gondolja: az országot érintő problémákat súlyosbítja a bevándorlás – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 12. 02. 17:14
LE PEN, Marine
Henin Beaumont, 2019. mjus 26. Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti sszefogs vezetje leadja szavazatt az eurpai parlamenti (EP) vlasztson a franciaorszgi Henin Beaumontban 2019. mjus 26-n. Az Eurpai Uni tagorszgaiban mjus 23. s 26. kztt vlasztjk meg az EU trvnyhozsnak kpviselit. MTI/EPA/Thibault Vandermersch Fotó: Thibault Vandermersch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még csak néhány nap telt el azóta, hogy Éric Zemmour hivatalosan is bejelentette, elindul a 2022-es francia elnökválasztáson, úgy tűnik, rengetegen osztják gondolatait. Egy friss felmérés alapján, melyet az Elabe közvélemény-kutató készített a BFMTV megbízásából, a francia lakosság 51 százaléka egyetért Zemmour azon kijelentésével, hogy már nem megreformálni, hanem megmenteni kell Franciaországot.

A felmérésről szintén beszámoló Valeurs actuelles nevű hetilap felhívja rá a figyelmet, hogy a válaszadók fele úgy érzi, igaz, amit Zemmour az elnökjelöltségét bejelentő videófelvételen mond, ugyanis valóban az az érzésük, hogy már nem is ismerik az országot, amelyben élnek.

A megkérdezettek a migrációt illetően is osztják Éric Zemmour véleményét, a válaszadók 49 százaléka ugyanis úgy gondolja, hogy a Franciaországot érintő problémákat súlyosbítja a bevándorlás.

Éric Zemmour elnökjelöltsége bejelentése óta rengeteg üzenetet kap, a Twitteren azt írta, hogy a támogatói és közte lévő közvetlen kapcsolat nagyon fontos a számára és eltökéltebbé teszi, mint valaha.

Mindeközben a jobboldal másik esélyes elnökjelöltje, Marine Le Pen is mozgolódik, és csakúgy, mint Éric Zemmour, ő is rendkívül fontosnak érzi a migráció elleni küzdelmet. A Nemzeti Tömörülés politikusa az LCI műsorában arról beszélt, tervei között szerepel az, hogy a 30 év alatti fiatalok számára bevezetné az adómentességet, így szeretné rávenni őket, hogy ne hagyják el Franciaországot, mert a távozásuk nagyon sokba kerülne.

Le Pen szerint a fiatalság dinamizmusa mentheti meg az országot, mert az az ország, amelyik elveszíti a fiataljait, elveszti az életerejét is.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Marine Le Pen (Fotó: MTI/EPA/Thibault Vandermersch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.