Joe Biden kemény szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben

A két államfő videóhíváson keresztül tartott csúcstalálkozót, ahol Ukrajna megtámadásának következményeiről is tárgyaltak.

Forrás: MTI2021. 12. 08. 8:04
BIDEN, Joe; BLINKEN, Antony; SULLIVAN, Jake; PUTYIN, Vlagyimir
Washington, 2021. december 8. A washingtoni Fehr Hz ltal kzreadott kpen Joe Biden amerikai elnk (j) videkonferencia keretben folytat megbeszlst Vlagyimir Putyin orosz elnkkel (a kijelzn) a washingtoni Fehr Hzban 2021. december 7-n. A megbeszlsen rszt vesz Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsgi tancsad (b), Antony Blinken amerikai klgyminiszter (j2) s Eric Green, a nemzetbiztonsgi tancs Oroszorszgrt s Kzp-zsirt felels igazgatja (j3). MTI/AP/A washingtoni Fehr Hz/Adam Schultz Fotó: Adam Schultz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szerint őszinte és professzionális megbeszélés volt, Biden sem ígéreteket, sem engedményeket nem tett, miközben az orosz elnök azt várja el, hogy a NATO kötelezze el magát, hogy nem vesz fel tagjai közé több országot Kelet-Európában.

Ha Vlagyimir Putyin azt szeretné, hogy az Északi Áramlat 2 vezetéken földgázt tudjon szállítani, akkor talán nem vállalja annak kockázatát, hogy megtámadja Ukrajnát – helyezett kilátásba egy válaszlépést Sullivan. 

– Amit 2014-ben nem tettünk meg, azt most készen állunk megtenni – tette hozzá a tanácsadó, a Krím elcsatolása miatt bevezetett büntetőintézkedésekre utalva.

Sullivan arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok megerősítheti jelenlétét a NATO kelet-európai államaiban, és a nyugati szövetségesek további védelmi támogatást nyújthatnak Kijevnek.

Az amerikai elnök csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is egyeztet.

Borítókép: A washingtoni Fehér Ház által közreadott képen Joe Biden amerikai elnök (j) videókonferencia keretében folytat megbeszélést Vlagyimir Putyin orosz elnökkel (a kijelzőn) a washingtoni Fehér Házban 2021. december 7-én (Fotó: MTI/AP/Adam Schultz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.