Több mint két órán át tanácskozott Putyin és Biden

Részletek nem derültek ki a videókonferencián megtartott egyeztetésről.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 07. 19:09
BIDEN, Joe; PUTYIN, Vlagyimir
Szocsi, 2021. december 7. Vlagyimir Putyin orosz elnök videokonferencia keretében megbeszélést folytat Joe Biden amerikai elnökkel (a képernyõn) a szocsi Bocsarov Rucsejben 2021. december 7-én. MTI/EPA/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szputnyik/Mihail Metzel Fotó: Mihail Metzel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétórás online csúcstalálkozót tartott Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök kedden – közölték orosz hírügynökségek. A tanácskozás zárt, védett videókapcsolaton zajlott, az eseményről csak az elnökök kölcsönös üdvözlését hozták nyilvánosságra. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője előzetesen az eszmecsere várható témái között nevezte meg az Ukrajna körül kialakult feszültséget, a NATO infrastruktúrájának közeledését Oroszország határai felé, valamint Putyin biztonsági garanciákról szóló kezdeményezését, amely kizárná az észak-atlanti szövetség további keleti bővítését.

Dmitrij Peszkov elmondta, hogy a két elnök kedden meg fogja vitatni a kétoldalú kapcsolatokat, egyebek között a diplomáciai képviseletek működését is. – Egyelőre minden teljesen válságosnak tűnik – mondta. Közölte, hogy szükség lesz a júniusi genfi csúcson elért megállapodások végrehajtásának felülvizsgálatára. – Ha a két elnök ráállt a tárgyalásra, akkor a céljuk az, hogy megvitassák a dolgokat, és nem az, hogy zsákutcába juttassák őket – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a tárgyalásnak kölcsönösen tiszteletteljesnek kell lennie, amelyben a partnereknek figyelembe kell venniük egymás érdekeit és aggodalmait. Nem kívánt reagálni a CNN-nek arra az értesülésére, hogy az Egyesült Államok újabb kemény szankciókat készített elő Oroszország ellen. – Nem tudom, hogy ez kacsa-e vagy kiszivárogtatás – mondta.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencián megbeszélést folytat Joe Biden amerikai elnökkel (a képernyőn) a szocsi Bocsarov Rucsejben 2021. december 7-én. (Fotó: MTI/EPA/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szputnyik/Mihail Metzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.