Kétszer annyival nőtt Németországban a menedékkérelmek száma, mint az EU-ban

Míg az Európai Unióban 15 százalékos növekedést regisztráltak, addig Németországban ennek közel dupláját az Eurostat adatai szerint – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 12. 25. 21:04
Minszk, 2021. november 26. A BelTA fehérorosz hírügynökség által közreadott képen iraki migránsok várakoznak a minszki nemzeti repülőtéren 2021. november 25-n. Minszkből hatszáztizenhét embert szállítanak vissza Irakba az Iraqi Airways légitársaság két járatán. Fehéroroszországban a lengyel, a litván és a lett határnál illegális migránsok ezrei követelik, hogy beléphessenek az Európai Unióba, amit a lengyel s a balti hatóságok megakadályoznak. MTI/EPA/BELTA/Ramil Naszibulin Fotó: Ramil Naszibulin Forrás: MTI/EPA/BELTA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első kilenc hónapjában 355 955 első alkalommal benyújtott menedékkérelmet regisztráltak az Európai Unióban – írja az Eurostat adatai alapján a Die Welt.

Ez 15 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Ugyanez Németországban január és szeptember között 33 százalékkal, több mint kétszeresére, 100 240 esetre emelkedett.

Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban Németországban nyújtották be az uniós menedékkérelmek 28,4 százalékát. Ez több mint bármely más uniós országban, és jelentős növekedés tavalyhoz képest, amikor a német részarány 24,3 százalék volt.

Németország után a második legjelentősebb célország Franciaország, ahova a kérelmek húsz százaléka (73 255) érkezett. Franciaországot követi Spanyolország 11 százalékkal (39 755) és Olaszország nyolc százalékkal (28 645) – írja a Die Welt.

Ez azt jelenti, hogy a 27 uniós országban benyújtott menedékkérelmek mintegy kétharmada a négy legnépesebb országhoz érkezik.

A portál kiemeli: ezen a téren Magyarország a sereghajtó. Az uniós adatok szerint 2021 első háromnegyed évében a V4-es országban mindössze 30 első menedékkérelmet fogadtak el – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/BELTA/Ramil Naszibulin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.