időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

A tilalom ellenére számos sérültje van a tűzijátékoknak Nápolyban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.01.01. 12:52
A tilalom ellenére számos sérültje van a tűzijátékoknak Nápolyban

Nápolyban sokan megszegték szilveszterkor a tűzijáték-tilalmat, részben emiatt súlyos balesetek történtek a délolasz városban. Egy utcán cigarettázó férfit eltévedt lőszer talált el, egy másik pedig mindkét szemét elveszítette petárdázás közben – közölték a hatóságok szombaton.

Nápolyban és térségében tizennégy ember sérült meg tűzijátéktól vagy petárdától. A legsúlyosabb állapotban egy 40 éves, Srí Lankáról származó férfit szállítottak kórházba, aki kiment az utcára cigarettázni, majd egy eltévedt lőfegyvergolyó eltalálta. Dél-Olaszországban szokásnak számít, hogy ünnepléskor lőfegyverrel lőnek a levegőbe.

Egy 53 éves nőnek a szeme sérült meg petárda felrobbanása miatt, egy 47 éves férfi pedig el is veszítette a látását; mások könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Egy huszonegy hónapos gyerek csillagszórótól sérült meg. A Gaetano Manfredi polgármester által elrendelt tűzijáték- és petárdastop december 31. délután lépett életbe, és szombat éjfélig tart. A tiltást azért vezették be, hogy ne terheljék tovább a koronavírusos betegekkel teli kórházakat.

A rendelkezés ellenére Nápolyban erkélyekről, tetőteraszokról számos tűzijátékot lőttek ki, a kevésbé forgalmas utcákon pedig petárdákat robbantottak. A megszokottal ellentétben azonban a durrogtatás éjfél körül alig fél óráig tartott a pandémia előtti évek több órás tűzijátékával szemben.

Több olasz városban voltak sérültjei a szilveszteri petárdázásnak. Rómában a rendőrségnek le kellett zárnia a Colosseumnál található metrómegállót és annak környékét, mert az arra haladókra petárdákat dobáltak. A fővárosban az utcákat ellepő sűrű köd miatt még üresebbé váltak az utcák, mint amire számítani lehetett. 

A piemonti Val di Susában őrizetbe vettek tíz embert, mert tűzijátékot lőttek a nagy sebességű vasútvonal hatóság által őrzött építkezési területére, és a környező erdő lángra lobbant.

Borítókép: Nápoly belvárosa 2021. március 8-án (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Alessandro Pone)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.