Azonosították a többszörös milánói agresszió elkövetőit

A rémálomba illő szilveszteri éjszakán összesen kilenc nőt támadtak meg és raboltak ki.

Mediaworks-Hírcentrum
2022. 01. 11. 16:58
New Year's Eve celebration in Milan, northern Italy
epa09662197 Italian Carabinieri officers in riot gear keep watch during New Year's Eve celebrations in Piazza del Duomo square (or Cathedral Square) in Milan, northern Italy, 31 December 2021. EPA/MATTEO CORNER Fotó: MATTEO CORNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz hatóságoknak sikerült azonosítania a milánói többszörös agresszió elkövetőit.

Afrikai bevándorlók és másodgenerációs leszármazottak zaklatták szilveszter éjjel a milánói Dóm térén az óévet búcsúztató, szórakozó nőket. További feljelentések érkeztek a milánói rendőrségre, hiszen a rémálomba illő éjszakán összesen kilenc nőt támadtak meg és raboltak ki. A hatóságoknak köztéri felvételek és az interneten megosztott amatőr videók segítségével sikerült azonosítania a csoportba verődve molesztáló fiatalokat.

Összesen tizennyolc személy azonosítására került sor, melyből hárman kiskorúak. Az elkövetők milánói és torinói lakosok, 15 és 21 év közöttiek, egyiptomi és magrebi származásúak, valamint olasz állampolgárságú másodgenerációs bevándorlók. A rendőrség a gyanúsítottak otthonait is felkutatta, több esetben a videófelvételeken látható öltözékekre is rátaláltak. Súlyos testi sértés, csoportos szexuális erőszak és rablás vádjával indult vizsgálat ellenük. A hatóságok az éjszaka folyamán elkövetett további esetek felkutatásán dolgoznak.

Feltételezéseik szerint nemcsak egy, hanem több, bevándorlókból és a milánói külső kerületekből összeverődött banda is garázdálkodott szilveszter éjjelén a főtéren.

Nem ez az első csoportos erőszak Milánó belvárosában. Az elkövetők jellemzően előre kitervezett módszerekkel körbeveszik az áldozatukat, a tömegbe sodorják, majd erőszakosan rángatni, fogdosni kezdik, letépik ruháját, majd megfosztják értéktárgyaitól.

A kilenc nő ellen elkövetett szilveszteri agressziókkor is ugyanezzel a módszerrel éltek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.