Tilos a tanároknak tájékoztatni a szülőket a diákok nemi identitásáról Texasban

Egy texasi iskolában arra utasítják a tanárokat, hogy tartsák titokban, ha egy diák nembináris identitásúnak vagy transzneműnek vallja magát. A pedagógusok és a szülők is felháborodtak azon, hogy külön képzést tartanak arról, hogy hogyan zárják ki a szülőket a gyerekek neveléséből – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 01. 18. 17:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne vedd fel a kapcsolatot a szüleikkel és ne áruld be őket!

Többek között ez olvasható azokon a tájékoztatókon, amelyeket egy texasi középiskolai továbbképzésen osztottak szét a tanároknak. 

Arra utasították őket, hogy ha egy diák transzneműnek vagy nembináris identitásúnak vallja magát, akkor azt titkolják el a szülők előtt

írja Daily Caller című lap.

A tanároknak azt is megtanítják a képzésen, hogy hogyan kerüljék el a hibás megszólításokat. Az utasítás szerint inkább a ’they/them’ semleges névmást kell használni, amikor egy diákra hivatkoznak. 

Ha pedig mégis tévednek a nemekkel, akkor ne kérjenek sűrűn bocsánatot, mert az túlzottan felhívja a figyelmet arra, ha valakinek a megszokottól eltérő a nemi identitása. Arra biztatják a tanárokat, hogy a nyelvtant is hasonló felfogásban oktassák.

A tanárok többsége nem ért egyet a továbbképzéssel. Bevallásuk szerint nagyon kellemetlen számukra, hogy ki kell zárniuk a szülőket a diákok neveléséből.

Az egyik ott dolgozó tanár úgy nyilatkozott: „Az első alkalommal, amikor egy diák arra kért, hogy semleges neműként és más néven szólítsam meg, azonnal az iskola igazgatóságához fordultam segítségért. Megkérdeztem, hogy felvehetem-e a kapcsolatot a szülőkkel. Szülőként én is tudni szeretnék az ilyesmiről.

A vezetőség megtiltotta, hogy tájékoztassam a szülőket, mert szerintük veszélybe sodornám a gyerek biztonságát.

El kellett fogadnom és betartanom az utasítást. Sírva fakadtam az osztályteremben és hazafelé is végig sírtam” – idézte fel az egyik tanár.

A szülők is felháborodtak a tankerület utasításain. Szerintük elfogadhatatlan hogy arra kötelezik a pedagógusokat, hogy titkolózzanak a szülők előtt és ugyanerre kell bátorítaniuk a gyerekeket  – emeli ki a V4NA hírügynökség a cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.