Bevándorlóbandák uralják egy svédországi nagyváros utcáit

A nagyváros lakosságát rettegésben tartják a migránsokból álló bandák, akik sokszor fényes nappal, a nyílt utcán tartanak leszámolásokat. Több lakos is azt nyilatkozta, hogy nem érzik magukat biztonságban az utcákon – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 02. 04. 14:39
Stockholm, 2015. szeptember 12. Egy rendõr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkezõ illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fõvárosba. (MTI/EPA/Jonas Ektsromer) Fotó: Jonas Ektsromer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi Linköping város lakosságát az utóbbi időben rettegésben tartják a migránsbandák, amelyek rendszeresen fegyveres támadásokat és leszámolásokat hajtanak végre a nyílt utcán, ezért a lakosok nem érzik biztonságba magukat a köztereken.

A lakosok arról panaszkodnak, hogy a rendőrség a forrás- és létszámhiány miatt kezdi elveszteni az uralmat egyes városrészek felett, ahol a bandák veszik át a hatalmat, és rettegésbe tartják a lakosságot, akik nem szívesen hagyják el az otthonaikat a növekvő erőszak miatt – közölte a V4NA Hírügynökség.

Egy 54 éves férfi azt nyilatkozta, hogy

nem merünk kimenni az utcára, mert lövöldözés van itt is ott is.

Egy nő pedig azt mondta, hogy fél a gyermekeit kiengedni játszani az utcára, mert az utóbbi időben Svédországban többször is előfordult, hogy a bandák által elkövetett erőszakos cselekményekkel összefüggésben gyerekeket lőttek meg, több esetben pedig gyermekek haltak meg a lövöldözések alatt.

Sokan el szeretnének költözni Linköping városból, különösen azokról a területekről, amit már a bandák uralnak, azonban a legtöbb érzékeny területen lévő ingatlant nem lehet eladni se, ezért sokan a no-go zónákban ragadtak. A helyzet Skäggetorp, Ryd és Berga negyedekben a legrosszabb. 

A svéd kormány bevándorláspolitikájának következtében olyan, főként bevándorlók lakta érzékeny területek alakultak ki, ahol a különböző területeket uraló bandák között rendszeresek a fegyveres összecsapások – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

A linköpingi önkormányzat elnöke Niklas Borg azt nyilatkozta, hogy a helyzet a városban már annyira súlyos, hogy az emberek már nem mernek egyedül elmenni a boltokba bevásárolni. 

Ez egy olyan helyzet, aminek megszüntetése érdekében mindent meg kell tennünk.

Az önkormányzat elnöke azt nyilatkozta, hogy Linköping rekordmennyiségű erőforrást fordított arra, hogy ellenőrzése alá vonja a közterületeket, illetve megpróbálja megakadályozni a fiatalok bandákhoz való csatlakozását, eddig azonban nem sikerült eredményeket elérni. 

Jan Staffal Österkötland megye súlyos bűncselekményekért felelős rendőrkapitánya azt mondta, hogy a helyi rendőrség mindent megtesz a bevándorlóbandák visszaszorítása érdekében, ugyanakkor elismerte, hogy a hatóságok mostanáig nem jártak sikerrel, például a tavalyi évben elkövetett bandagyilkosságok közül egyet sem sikerült megoldani.

– A rendőrök az utcán és a rendőrőrsökön minden nap fantasztikus munkát végeznek. Ugyan nem minden ügy zárul vádemeléssel, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények esetében megtaláljuk a felelősöket

– tette hozzá a rendőrkapitány.

Február elsején a linköpingi bíróságon három bevándorló ellen indult per gyilkossági kísérlet vádjával. A migránsok, akik közül az egyik csak szomáliai a másik pedig kizárólag mianmari állampolgársággal rendelkezik, 2021. szeptember 15-én arcon lőttek egy húsz év körüli bevándorló-hátterű férfit a nyílt utcán.

Mindhárom bevándorlót korábban már elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt emeli ki a V4NA hírügynökség a cikkében.

Borítókép: Egy rendőr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkező illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én (MTI/EPA/Jonas Ektsromer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.