Jótékonysági koncert a kárpátaljai magyar főiskoláért

A kezdeményezés a beregszászi főiskola hallgatói, tanárai és családjaik támogatását tűzte ki célul, akiknek a megélhetése veszélybe került az ukrajnai háború miatt – tudatta az egyetem.

Forrás: Károli Gáspár Református Egyetem2022. 02. 28. 16:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prof. dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem (továbbiakban: KRE) rektora számára kiemelten fontos feladat, hogy a magyarországi KRE és a határon túli magyar főiskola között a több éve fennálló és hagyományosan jól működő szakmai és humán együttműködés fenntartható legyen.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, Orosz Ildikó és rektora, Csernicskó István beszámolója szerint a beregszászi főiskolán az oktatás még folyik, jelenleg online formában történik. Ezekben a pillanatokban azonban számos oktató és hallgató családjával együtt úton van a magyar határ felé – jelentette be a Károli Gáspár Református Egyetem.

A KRE jótékonysági koncertjére 2022. március 5-én, szombat este 6 órakor kerül sor a Pozsonyi úti református templomban (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.)

A koncerten közreműködik Kokas Dóra csellóművész és férje, az ukrán származású, nemzetközi hírű brácsaművész, Maxim Rysanov, akinek családja jelenleg is a háború sújtotta térségben, Kárpátalján él. Az esemény helyszínét a gyülekezet vezetője, Berkesi Gábor lelkész biztosítja, befejező áldást mond Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Szeretettel várják a kedves érdeklődőket a jótékonysági koncertre, melyen személyesen is lehetőség nyílik az adományok felajánlására. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérik a tisztelt adományozókat, hogy részvételi szándékukat 2022. március 4-ig a [email protected] e-mail-címen jelezni szíveskedjenek – tudatta az egyetem.

A KRE tájékoztatja mindazokat a magánszemélyeket és cégeket, akik a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola javára, az ott dolgozók és tanulók biztonsága és életkörülményeinek megsegítésére indított humanitárius adománygyűjtésben részt kívánnak venni, pénzadományaikat az alábbi bankszámla számra küldhetik el.

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-97955522

Nemzetközi formátumban, IBAN: HU19116000060000000097955522

Borítókép: A budapesti Károli Gáspár Református Egyetem új oktatási épülete 2014. október 7-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.