Lapozó: Spanyolország védelmi felszerelést küld Kijevnek

Nemsemleges mosdókat alakítottak ki egy olasz gimnáziumban · Spanyolország az európai kikötők teljes lezárását javasolja · Marokkói származású jelölt is indul a polgármesteri székért egy brüsszeli kerületben.

Forrás: Mediaworks2022. 02. 28. 15:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemsemleges mosdókat alakítottak ki egy olasz gimnáziumban

Nemtől függetlenül bárki igénybe veheti egy torinói gimnázium mellékhelyiségét, amelyet az iskola elsősorban azoknak hozta létre, akik se fiúnak, se lánynak sem érzik magukat. A Vittorio Alfieri gimnázium úttörő és szimbolikus gesztusra szánta el magát a gendermosdó kiépítésével. A híradások szerint a tanulók kérésére alakították ki a vécét, amelynek a bejáratán egy félig nadrágos, félig szoknyás figura szerepel. A gimnáziumba járó lányok úgy fogalmaztak, nem érezték otthonosan magukat a kizárólag saját nemüknek fenntartott vécék használatakor. A diákok egy tizenegy oldalból álló dokumentumot nyújtottak be az iskola vezetésének, amelyben egy teljes fejezeten keresztül fejtették ki, miért elengedhetetlenül fontos egy gendersemleges mellékhelyiség felállítása.

Forrás: lastampa.it

Spanyolország az európai kikötők teljes lezárását javasolja

Az orosz hajókat akarja megfékezni Raquel Sánchez spanyol közlekedési, mobilitási és városfejlesztési miniszter az európai kikötők teljes lezárásával. Kifejtette, hogy az európai kikötők lezárásának terve a spanyol kormány kezdeményezése, és azt remélik, hogy az Európai Unió egyhangúlag jóváhagyja, csakúgy, mint a légtérzárat. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök tájékoztatása szerint azt javasolják, hogy minden orosz lobogó alatt közlekedő hajót tiltsanak ki az európai kikötőkből, valamint azokat is, amelyeket orosz finanszírozással építettek.

Forrás: eldiario.es

Marokkói származású jelölt is indul a polgármesteri székért egy brüsszeli kerületben

Az Ecoló belga zöldpárt közgyűlése úgy határozott, hogy a francia–marokkói származású Mariam el Hamidine-t indítja a brüsszeli Forest kerület polgármesteri választásán. El Hamidine másfél éve – a hivatalban lévő polgármester, Stéphane Roberti betegsége miatt – már ült a polgármesteri székben, így pártja alkalmasnak találta a jelölésre.

„Marokkói apával, francia anyával és belga nagymamával a társadalmi sokszínűséget képviselem, így egy zöldebb és szolidárisabb társadalom felépítésén dolgozom” – nyilatkozta a polgármesterjelölt.

Forrás: bladi.net

Spanyolország védelmi felszerelést küld Kijevnek

A dél-európai ország kormánya követi Németország és az Egyesült Királyság lépéseit, amelyek fegyverekkel és felszerelésekkel segítik az ukránokat az orosz invázió leküzdésében. Margarita Robles spanyol védelmi miniszter bejelentése szerint a küldeményt vasárnap indították útnak Ukrajnába, az azokat szállító gép Lengyelországban szállt le biztonsági szempontok miatt, onnan viszik tovább a szállítmányt. Robles személyesen felügyelte a berakodást. Összesen körülbelül húsz tonna eszközt szállítanak, elsősorban egészségügyi és védőfelszereléseket, például golyóálló sisakokat és mellényeket. Olyan eszközöket küldenek, amelyek egy esetleges nukleáris vagy biológiai támadás esetén is segíthetik az ukránokat, így például kesztyűket és maszkokat. A védelmi tárca vezetője bejelentette azt is, hogy Madridban és Zaragozában összesen száz darab ágyat biztosítanak a háború sérültjeinek.

Forrás: 20minutos.es

Borítókép: Illusztráció (Fotó: lastampa.it)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.