Magyarország kedvéért hagyta el először hazáját a konzervatív influenszer

Ahogy Isten szerepe egyre inkább zsugorodni kezdett a nyugati kultúrában, a baloldal a baloldaliság vallásával váltotta fel a Mindenhatót. Will Witt, a nemzetközileg elismert amerikai digitális influenszer és bestsellerszerző életében először hagyta el szülőhazáját, hogy Budapesten mesélje el tapasztalatait a baloldali kreált eszmék nyugati térnyeréséről. Célja volt, hogy egy olyan országban beszélhessen minderről, amely megélte a kommunista diktatúrát – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 02. 06. 9:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Will Witt, a fiatal influenszer olyan videókkal vált híressé, amelyeken azt igyekezett bemutatni, hogy milyen elviselhetetlenné vált az Egyesült Államokban a baloldali véleményterror.

Forgatásainak helyszínéül legtöbbször a kaliforniai egyetemek szolgáltak, amelyeket Witt az eltörléskultúra (cancel culture) bölcsőinek tart. Saját történetén keresztül elmesélte, mikor jött el nála az a pillanat, amikor már nem bírta tovább a baloldali politikai eszmének alárendelt okítást.

Az egyik órán az egyetemen egy fekete lány ült mellettem. A tanárunk a fehér felsőbbrendűségről és a kapitalizmusról beszélt, majd hirtelen hozzám lépett és azt mondta, hogy a bőröm színével elnyomom a mellettem ülő lányt. Ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy semmi keresnivalóm ezen az egyetemen, mert ezeket a nyilvánvalóan hamis eszméket próbálják lenyomni a torkomon. Itt döntöttem el, hogy valamit tennem kell, és fel kell nyitnom az emberek szemét.

Will videói több mint 600 millió megtekintést értek el, és kétségkívül hatással voltak a mai Amerika kulturális tájképének alakulására. Hetente emberek millióit tanítja és szórakoztatja a közösségi médiában különféle szkeccskomédiákkal, utcaembere-videókkal és rövid dokumentumfilmekkel – írja a Híradó.hu.

A Danube Institute-nak köszönhetően Will Witt Budapesten tartott előadására több száz ember volt kíváncsi.

Előadásain Witt fontosnak tartja, hogy az emberek az ő történetein keresztül ismerjék fel mondanivalójának lényegét. A budapesti előadáson egy korábbi forgatását is felidézte, amelyen mexikóinak öltözve arról kérdezte az embereket egy kaliforniai egyetemen, hogy mit gondolnak az öltözékéről.

A videó első felében a diákok egyöntetűen elítélték Witt viseletét, sőt kulturális kisajátításnak titulálták, ami sérti a mexikóiakat. Ezután a forgatócsoport elment egy közeli, mexikóiak által lakott városrészbe, ahol kivétel nélkül mindenki megdicsérte az öltözetét.

A baloldaliság mint vallás?

Witt szerint a világon a baloldaliság sok tekintetben már vallásként működik. Az elismert író, rádiós műsorvezető és nem mellékesen a PraegerU médiafelület alapítója, Dennis Praeger szerint a baloldaliság nemcsak vallásként működik, hanem már régóta egy több millió tagot számláló vallási közösségként funkcionál – olvasható a cikkben.

Praeger volt az, aki felismerte Witt tehetségét, és arra kérte őt, hogy „digitális influenszerként” csatlakozzon a PraegerU-hoz. 

Mint rávilágított, az Egyesült Államokban a jobboldaliak lényeges többsége istenhívő. Sokuk szerint Isten megoldást nyújthat az emberek hétköznapi problémáira is.

Ezzel szemben a baloldal inkább olyan valós vagy koholt eszmékre és elméletekre helyezi a hangsúlyt, mint a Black Lives Matter, az LMBTQ vagy a globális felmelegedés.

Az amerikai influenszernek meglehetősen határozott véleménye van a szocializmusról és a kommunista diktatúráról is. 

Amerikában sokan csodálatosnak tartják a kommunizmus eszményét, a Demokrata Pártban többen egyenesen követendő példaként is emlegetik

 – emelte ki az író. 

Elmondása szerint ezek olyan gonosz eszmék, amelyekkel soha nem szabad kiegyezni.

Az előadás végén az influenszer kifejtette véleményét a gyermekvédelmi törvényről is: 

Nagyon helyes, hogy a magyar kormány kiáll a családok mellett és a gyermekvédelmi törvénnyel korlátozza az LMBTQ-lobbi terjedését. Amerikában nincs ilyen törvény, és ott már mindennaposnak mondható a gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Will Witt (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.