Szijjártó Péter: Magyarország újabb 120 lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát + videó

Magyarország újabb 120 lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, a gépek fele kárpátaljai, másik fele más ukrajnai kórházakba kerül – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn reggel.

Forrás: MTI2022. 02. 21. 7:28
Szijjártó Péter
2022.01.21 Budapest Szíjjártó Péter Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető a közösségi oldalán élőben jelentkezett be, mielőtt Brüsszelbe indult. Elmondta, hogy a gépeket – ahogy a korábbi, ugyanilyen nagyságú támogatás esetében is – az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatják el a kórházakba.

Brüsszeli útjáról Szijjártó Péter közölte: az uniós tanács ülésén vesz részt, ahol a kelet-európai térségben kialakult feszültségek lesznek napirenden. 

Magyarországnak érdeke a béke, ezért elvárjuk azt, hogy a világpolitika nagy szereplői folytassák azt a magas szintű párbeszédet, amely az egyetlen reményt jelenti a békés megoldás irányába

– fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: 

Bár tudjuk, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatai is feszültséggel terheltek, Ukrajnában sorozatosan megsértik a magyar nemzeti közösség jogait, ennek ellenére Magyarország mindig is kiállt Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett.

Mindig segítettünk az ukránoknak, ha bajban voltak vagy ha szükségük volt valamilyen támogatásra, segítségre a világjárvány elleni küzdelemben. Így van ez most is – mondta Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.