A legsebezhetőbbeket károsítaná a transzneműséget támogató törvényjavaslat Skóciában

J. K. Rowling szerint egy új törvényjavaslat óriási károkat okozhat azoknak a nőknek, akik segítséget kérnek, miután férfiak erőszakolták meg őket. Hasonló helyzetben vannak azok a nők is, akik börtönben vannak és kénytelenek férfiakkal együtt letölteni a büntetésüket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 03. 09. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóban forgó törvényjavaslat a különböző nemi identitások elismeréséről szól, amely a skót kormány szerint leegyszerűsíti, hogy a transznemű emberek megkaphassák az új nemük elismeréséről szóló tanúsítványt. A törvényjavaslat értelmében a kérelmezőknek ezentúl nyilatkozatot kellene tenniük arról, hogy tartósan a megváltoztatott nemükben kívánnak élni. Többé nem kellene majd orvosi jelentéseket vagy bizonyítékokat sem benyújtaniuk. A kérelmezőknek legalább három hónapja az új nemükben kellene élniük, és további három hónapos gondolkodási időt kapnának a tanúsítvány kiadása előtt.

A Harry Potter írója, J. K. Rowling a Twitterren kifogásolta azt a törvényjavaslatot, amelyet Nicola Sturgeon skót miniszterelnök próbál elfogadtatni. Az elismert írónő egy véleménycikkre hivatkozott, amely a Scotsman című lapban jelent meg, és amelyben egy Susan Dalgety nevű nő a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos múltbéli tapasztalatairól írt.

Rowling Dalgety írása mellé a Twitteren azt írta, hogy „ez az eddigi legmegrázóbb, legszívbemarkolóbb és legbátrabb válasz. Susan, mint egy olyan ember aki átélte ezt a borzalmat, tisztelgek előtted” – írta Rowling.

Rowling tweetjére válaszul egy Angie Jones nevű Twitter-felhasználó azt írta, hogy az ausztráliai Melbourne-ben egy hasonló törvény miatt a férfiak nemi identitásukat megváltoztatva jutnak be a női börtönökbe és szexuális erőszak áldozatává vált személyeket kezelő hálózatokba. Válaszul Rowling azt írta, hogy a törvény, amelyet Skóciában próbálnak elfogadtatni, „a társadalom legkiszolgáltatottabb nőit károsítja meg. Azokat, akik segítséget kérnek, miután férfiak által elkövetett szexuális erőszak áldozatává váltak, illetve azokat, akik a börtönbüntetésüket töltik” – olvasható a V4NA cikkében. 

Rowling feministaként már többször kiállt a nők jogaiért a transzneműekkel szemben, ami miatt az LMBTQ-közösség módszeresen üldözi és rendszeresen megfenyegeti az írónőt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.