Olaszországban is ünneplik Novák Katalin államfővé választását

Több olasz politikus és civil szervezet is gratulált a frissen megválasztott köztársasági elnöknek.

2022. 03. 10. 17:13
NOVÁK Katalin
Országgyűlés - Államfőválasztás Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin köztársasági elnökké választását ünneplik Olaszországban, a Facebook közösségi oldalt pillanatok alatt árasztotta el a gratulációk végeláthatatlan sora. 

Az olasz konzervatívok és jobboldali politikusok, civil szervezetek örömüknek és reményüknek adtak hangot a hír hallatán, és gratuláltak Magyarország új köztársasági elnökének.

Elsőként Giorgia Meloni, Novák Katalin szívbéli barátnője gratulált, aki veronai találkozójukon készített közös fotót csatolt bejegyzéséhez.

Gratulálok Novák Katalinnak, Magyarország ma megválasztott köztársasági elnökének, aki a magyar történelemben első nőként töltheti be az államfői pozíciót

– írta az Olasz Testvérek párt elnöke a Facebook-oldalán. „Céltudatos és tehetséges, akihez barátság és megbecsülés fűz. Családügyi miniszterként bebizonyította, hogy a tettek mezején is nagy dolgok véghez vitelére képes. Meggyőződésem, hogy minden adottsága megvan az előtte álló magas rangú feladat elvégzésére. Különösen ebben a nehéz történelmi pillanatban, amikor Magyarország elsőként veszi ki részét az ukrán menekültek fogadásában” – írja Giorgia Meloni, az Európai Konzervatívok és Reformerek pátcsalád elnöke.

Az elmúlt években számos alkalommal beszélgettünk családpolitikáról és Európa jövőjéről. Óriási öröm számomra, hogy a Magyar Köztársaság elnökévé választották. Jó munkát, Katalin, honfitársaid felkészült és méltó képviselete leszel

– írja Carlo Fidanza, az Olasz Testvérek európai parlamenti képviselője.

− Hatalmas öröm és remény egész Európa számára, hogy egy ilyen tehetséges és bátor nő lehet Magyarország köztársasági elnöke. Biztos vagyok, hogy az emberi élet védelme, a természetes család és a keresztény értékek az ő személyének köszönhetően egyre szélesebb teret nyerhetnek kontinensünkön – nyilatkozta lapunknak Simone Pillon. A Liga családbarát szenátora jó munkát kíván és Isten áldását kéri jövőbeli hivatásához, majd az iránti reményének is hangot adott, hogy hamarosan személyesen is átadhatja jókívánságait. 

− Csodálatos hír, adja át szívből jövő jókívánságaimat a mélyen tisztelt elnök asszonynak

– üzente lapunkon keresztül Massimo Gandolfini, a Family Day családvédő civil szervezet elnöke.

„Gratulálok Novák Katalin kedves barátnőmnek, Magyarország köztársasági elnökének” − jegyezte Twitter-fiókjába Lorenzo Fontana volt családügyi miniszter, a Liga külkapcsolatokért felelős politikusa.

A Pro Vita e Famiglia olasz élet- és családvédők sajtóközleményt jelentettek meg, melyben gratulálnak a magyar elnök asszonynak. 

− Nemcsak az olaszok, hanem az európai családvédők is ünneplik Novák Katalin megválasztását

– írja Jacopo Coghe, a szervezet alelnöke. Az Orbán-kormány leköszönő családügyi miniszterének köszönhető, hogy az alaptörvénybe foglalták azokat az alapelveket, miszerint az emberi élet védelme a fogantatás pillanatától kezdődik. Bátorította a fiatal párok házasságra lépését, gyermekvállalását, és családbarát adózással könnyítette a magyarok terheit. 

Nem utolsósorban megvédte a családok szabad választásának jogát a genderideológia agymosásával szemben – méltatja a sajtóközlemény Novák Katalin kiemelkedő munkásságát.

− Nem egyes vagy kettes szülő vagyok, hanem gyermekeim édesanyja − idézik a volt családügyi miniszter 2019-ben, a veronai családkongresszuson elhangzott szavait. Jacopo Coghe egyben azon reményének is hangot adott, hogy Novák Katalin személye hozzájárulhat majd az életet és a családokat támadó, valamint a nevelési szabadság megfosztására törekvő ideológiai nyomás feltartóztatásához az európai intézményekben.

Az olasz konzervatív világ nevében Francesco Giubilei, a Nazione Futura elnöke gratulált a családok védelméért és a keresztény értékek megőrzéséért mindig aktív szerepet vállaló Novák Katalinnak.

Borítókép: Novák Katalin magyar államfő (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.