Gratulált Orbán Viktornak a kazah elnök, Kaszim-Zsomart Tokajev

Az államfő reméli, hogy a kazah–magyar kapcsolatok és a stratégiai partnerség tovább erősödik.

2022. 04. 04. 20:53
TOKAJEV, Kaszim-Zsomart
Nur-Szultan, 2022. január 6. A kazah elnöki sajtószolgálat által közreadott, videofelvételrõl készült képen Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök televízió által közvetített beszédében szól a nemzethez Nur-Szultanban 2022. január 5-én. A kazah államfõ bejelentette, hogy a rend helyreállítása érdekében bevetik a hadsereget. MTI/AP/Kazah elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kazah nép és saját nevében gratulált Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP koalíció győzelmének.

Az Ön választási győzelme egyértelmű bizonyítéka annak, hogy honfitársai nagyfokú bizalommal vannak az Ön és pártja politikája iránt, amelynek célja az ország politikai és gazdasági stabilitásának biztosítása, a polgárok jólétének növelése és Magyarország nemzetközi presztízsének erősítése

– áll a magyar miniszterelnöknek megküldött levélben.

A kazah elnök sok sikert kívánt Orbán Viktornak munkájához, a kormány új kezdeményezéseihez, amelyek Magyarország jövőjét szolgálják. Kaszim-Zsomart Tokajev reméli, hogy a Kazahsztán és Magyarország közötti kapcsolatok, valamint a stratégiai partnerség tovább erősödik. A kazah államfő egyúttal hivatalos látogatásra invitálta Orbán Viktort, hogy megvitassák a kazah–magyar együttműködés megerősítésének módjait.

Éppen néhány nappal ezelőtt, április 2-án volt a Kazahsztán és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulója. Hazánk az első tíz állam egyike volt, amely elismerte a közép-ázsiai ország függetlenségét 1992-ben, a Szovjetunió felbomlása után. A diplomáciai képviseletek egy évvel később, 1993-ban nyitották meg kapuikat mindkét fővárosban.

Borítókép: A kazah elnöki sajtószolgálat által közreadott, videófelvételről készült képen Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök televízió által közvetített beszédében szól a nemzethez Nur-Szultanban 2022. január 5-én. (Fotó: MTI/AP/Kazah elnöki sajtószolgálat)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.