Gyermekeknek szóló drag tábor nyílik egy Seattle-ben található múzeumban

A popkultúra-múzeum egy olyan drag tábort hirdetett, ahol állításuk szerint abban segítenek 12 és 18 év közötti gyerekeknek, hogy megalkossák a saját drag énjüket – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 04. 10. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Washington állambeli Seattle-ben található MoPOP (popkultúra-múzeum) egy drag témájú nyári tábort hirdetett meg, ahol 12–18 éves fiúk tanulhatják meg, hogyan hozzák létre saját drag queen személyiségüket és megjelenésüket.

A múzeum honlapján a nyári tábort reklámozó hirdetés jelent meg, amiben azt írták: 

Fedezzétek fel az önkifejezést az egyhetes nyári drag táborban, amit Joshua Hancock seattle-i előadóművész vezet. A drag történelmének kutatásán túl megismerkedhettek a helyi művészekkel és velük együtt dolgozva megalkothatjátok a saját drag személyiségeteket. Megválasztjátok a neveteket, felfedezitek a haj- és sminktechnikákat. A hét végén egy zártkörű bemutatóval ünnepelhetitek meg az új drag éneteket!

A honlap szerint Hancock abban hisz, hogy a drag mindenkinek szól, és több mint egy művészeti ág: használható gyógyításra, valamint arra, hogy örömöt, szomorúságot és szeretetet hozzon az emberek lelkébe.

A férfi a texasi Woman’s University egyetemen szerzett színházi mesterszakos diplomát, és dolgozott többek között Írországban, Kanadában, Mexikóban, Csehországban és az Egyesült Államokban. Joshua maga is drag queen, aki Dolly Partonról mintázta a drag karakterét.

Az egyhetes rendezvényt korábban már korábban is kínálták a múzeumban a 9–12. osztályos gyerekeknek.

A tábor mellett egyéb, megkérdőjelezhető nyári tevékenységeket is kínálnak a fiataloknak országszerte. Ilyen a nem bináris személyeknek szóló felvilágosító nyári tábor, amit harmadiktól ötödik osztályos gyermekeknek ajánlanak, valamint egy virtuális „Szexi nyári tábor”, amelyen önkielégítésre tanítják a gyerekeket – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Borítókép: Gyermekeknek szóló drag tábor nyílik egy Seattle-ben található múzeumban (Forrás: Twitter.com/MoPOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.