Joe Biden a levegővel próbált kezet fogni + videó

Az amerikai elnök ismét elég elveszettnek tűnt a színpadon.

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 15:30
BIDEN, Joe
Brüsszel, 2022. március 24. Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítõ csoport, a G7 vezetõinek a csúcstalálkozója után Brüsszelben 2022. március 24-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök ismét rendkívül kínos helyzetbe hozta magát. A 80. évét taposó politikus ezúttal egy egyetemen tartott egy negyvenperces beszédet, amelynek végeztével oldalra fordult, és kezét nyújtotta valakinek, csakhogy rajta kívül senki nem állt a pódiumon. A némileg zavartnak tűnő elnök ezután néhány másodpercig még téblábolt, majd hátat fordított a közönségének és elballagott. 

Az elnökünk megfordult, és próbált kezet fogni valakivel, miközben senki nem állt ott. Ez elképesztően zavarba ejtő, és Ő VEZETI AZ ORSZÁGUNKAT!

– fakadt ki Twitterén Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő. 

Az eset alig néhány nappal azután történt, hogy Ronny Jackson, a Fehér Ház egykori orvosa, felszólította Joe Bident hogy mondjon le, mondván mentálisan nem alkalmas a pozícióra.

– Az egész ország látja mentális kognitív problémáit már több mint egy éve, és a legtöbb ember fejében nincs kétség, hogy valami történik vele, hogy kognitív szempontból nem ugyanaz, mint régen. Most nem alkalmas az elnökünknek – fogalmazott a doktor.

Nemrégiben egy olyan felvétel is napvilágot látott, amelyen úgy tűnt, Barack Obama látogatásakor a Fehér Házban Joe Biden meglehetősen elveszett. Míg a korábbi amerikai elnököt – akinek Biden alelnöke volt – valósággal körülzsongták, addig a jelenlegivel senki nem törődött.

Az elnök szellemi épségét rendre komolyan megkérdőjelezik, a diplomáciai eseményeken is gyakorta bakizik. Előfordult, hogy teljesen egyértelműen elfelejtette Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nevét, közös sajtótájékoztatójukon kínosan csak úgy hivatkozott rá, „az a fickó ott lent”. A Boris Jonhsonnal folytatott tárgyalások után pedig éles szemű fotósok kiszúrták, hogy az elnök jegyzeteiben olyan emlékeztetők szerepelnek, mint „köszöntse a Fehér Házban Boris Johnsont”, valamint „beszéljen az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti jó kapcsolatokról” – márpedig elég nagy baj, ha még ilyen alapvető dolgok is kimennek a világ első számú vezetőjének fejéből.

Emlékezetes az is, hogy tavaly pedig futótűzként terjedt az interneten az a felvétel, mikor az amerikai elnök a „szemét pihentette”, miközben Naftali Bennett izraeli kormányfővel tárgyalt. Donald Trump előző amerikai elnök a kampány során gyakran hívta Sleepy, azaz Álmos Joe-nak kihívóját, annak lassú, körülményes stílusa miatt, egyben utalva azokra a bírálatokra, amelyek szerint az idős demokrata politikus már nem túl friss szellemileg.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 vezetőinek a csúcstalálkozója után Brüsszelben 2022. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.