Lapozó: Beperelték a Netflixet az orosz előfizetők

Svéd miniszterek az oroszok elleni szankciók enyhítéséért lobbiztak · Radikális adócsökkentést követelnek Olaszországban · Belgiumban egyre több család kénytelen spórolni az infláció miatt.

Forrás: Mediaworks2022. 04. 13. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svéd miniszterek az oroszok elleni szankciók enyhítéséért lobbiztak

A svéd köztévé oknyomozó riportjából az derült ki, hogy 2018 és 2019 között két miniszter is azon dolgozott, hogy enyhítsék a Putyin-közeli svédországi oligarcha, az Oleg Deripaska alumíniummal kereskedő cége ellen folyó amerikai szankciókat. A műsor által bekért külügyminiszteri dokumentumokból kiderült, hogy a munkát egy lobbicég végezte, amiért hatmillió koronát (210 millió forint) fizettek ki. A dokumentumokból kiderül, hogy a svéd kormányzat akkori megítélése szerint a szankciók súlyosan károsítják a svéd gazdaságot, mert azok érintik az oligarcha érdekeltségébe tartozó svédországi gyár termelését is. A jelenlegi külügyminiszter megerősítette, hogy a svéd kormány az oligarcha mellett lobbizott. Linde hozzátette: akkor más volt a hozzáállás az oroszokhoz. 

Forrás: SVT

Radikális adócsökkentést követelnek Olaszországban

A jobboldali Liga olasz párt azzal a feltétellel támogatta Mario Draghi miniszterelnököt, ha dolgozik az adóreform megvalósításán. „Itt az ideje az adócsökkentéseknek és a hátralékok eltörlésének” – nyilatkozta Matteo Salvini a sajtó képviselőjének. A világjárvány következtében létrejött gazdasági lecsúszás számos vállalkozást és családot taszított reménytelen helyzetbe. Az energia- és élelmiszerárak emelkedése tovább nehezíti a helyzetet. „A jelenlegi kritikus pillanatban nem lehet még az adókat is megemelni” – véli a jobboldali párt elnöke. Salvini úgy nyilatkozott, hogy pártjának nem áll szándékában az állampolgárok életének a megnehezítése. Hangsúlyozta, hogy a Hajrá, Olaszország és az Olasz Testvérek is hasonló állásponton van.

Forrás: ilmessaggero.it

Belgiumban egyre több család kénytelen spórolni az infláció miatt

A Belgiumot is sújtó energiaár-robbanás miatt egyre több belga család kénytelen lemondani a gyerekek iskolán kívüli rendszeres foglalkozásait – például a sportolást –, mert a szülők csak így tudják fedezni a család alapvető szükségleteit. Ugyancsak spórolniuk kell a kiruccanásokkal, a színház- és mozilátogatással, sőt a gyerekek ruházkodásán is.

„Legbelül zokogok” – panaszolja egy hatgyerekes anya, aki számos programtól kénytelen megfosztani gyerekeit azért, hogy spóroljon.

A gyermekszegénység ellen küzdő belga alapítvány egyik munkatársa arról számol be, hogy egyre több szülő azért küldi a gyerekeket napközibe, hogy a kicsik legalább ott jussanak napi egyszeri meleg ételhez, mert a családi költségvetésből erre már nem futja.

Forrás: rtl.be

Beperelték a Netflixet az orosz előfizetők

Az amerikai médiaszolgáltató vállalat, a Netflix oroszországi előfizetői csoportos keresetet nyújtottak be a streamingóriás ellen, mert a Netflix elhagyta az orosz piacot, a szolgáltatását pedig elérhetetlenné tette. Ezzel az önkényesen meghozott döntéssel a vállalat megsértette az orosz előfizetők jogát a zavartalanul működő szolgáltatáshoz. A károsultak 60 millió rubel (körülbelül 252 millió forint) kártérítést követelnek az amerikai cégtől, amely egyelőre nem reagált az orosz ügyfelek követeléseire.

A Netflix márciusban jelentette be, hogy számos más nyugati vállalathoz hasonlóan felfüggeszti oroszországi tevékenységét, hogy ezzel szankcionálja az országot, amiért háborút indított Ukrajna ellen. 

Forrás: english.alarabiya.net

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.