Először érte rakétatámadás Kárpátalját

A magyar határtól 115 kilométerre egy vasútállomás villanytelepét támadták.

Magyar Nemzet
2022. 05. 03. 21:17
Először érte légicsapás Kárpátalját a volóci vasútállomásnál.
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kárpátalja eddig a nyugalom szigetének számított Ukrajnában, amelyet elkerültek a harcok, de május harmadikán a térséget is rakétatámadás érte. A Kárpátalja.ma a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztrációra (OVA) hivatkozva arról írt: „infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában.”

Egy villanytelepet ért a volóci vasútállomás közelében. A robbanás következtében tűz keletkezett. A robbanás erejétől mintegy 500 méteres sugarú körben törtek ki ablakok. A rakéta repeszei több, közelben parkoló autót is megrongáltak

írta a Kárpáti Igaz Szó szintén az OVA-t idézve.

Volóc Kárpátalja keleti határánál, Beregszásztól mintegy ötven kilométerre, a legközelebbi magyar határátkelőtől 115 kilométerre fekszik. A volóci járás mára többségében ukránok lakta vidék.

Lapértesülések szerint a hatóság a helyszínen dolgozik, egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok vagy sérültek.

Az Ukrinform ukrán hírügynökség ezzel egy időben arról írt, hogy az oroszok hat nyugat-ukrajnai vasútállomásra mértek csapást. Információik szerint a károk jelentősek, de személyi sérülés nem történt. A hírből nem egyértelmű, hogy a kárpátaljai támadásról van-e szó.

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója elmondása szerint „az orosz megszállók megpróbálják megállítani a nehézfegyverek – tüzérség, tankok, páncélozott járművek és lövedékek – átszállítását Ukrajna nyugati régióiból” – idézte a Kárpátinfo.net.

Kárpátalja kormányzója korábban úgy nyilatkozott: bár nincsenek katonai célpontok Kárpátalján, nem zárja ki, hogy az oroszok akár ezt a területet is lőni kezdik.

Oroszország korábban többször egyértelművé tette, hogy a nyugati fegyverszállítmányokat is legitim célpontnak tekinti. A magyar kormány éppen azért döntött úgy, hogy nem engedi, hogy fegyvereket szállítsanak át területén, mert ezzel veszélybe sodorná a kárpátaljai magyarságot.

 

Borítókép: Először érte légicsapás Kárpátalját a volóci vasútállomásnál. (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.