Albin 2024. március 1.
logo

Fuldoklik a szemétben a zöld párti vezetésű francia város no-go zónája

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2022.05.11. 17:24 2022.05.11. 19:14
Fuldoklik a szemétben a zöld párti vezetésű francia város no-go zónája

Egy kollektíva feljelentést tett a városvezetés ellen, mert a drogos illegális migránsok által megszállt városnegyedben tarthatatlan állapotok vannak, szinte már mozdulni sem lehet a hegyekben álló szeméttől. A kerületben korábban is rengeteg probléma volt, egy ott forgató jobboldali politikus stábjára szélsőbalos aktivisták támadtak.

Lassan maga alá temeti a szemét a Lyon no-go zónájaként elhíresült La Guillotière nevű városnegyedet. A Valeurs actuelles nevű lap számolt be róla, hogy a La Guillotière en colère (dühös La Guillotière) nevű kollektíva feljelenti a városvezetést a kialakult tarthatatlan állapotok miatt, a város 7. kerületéből ugyanis napok óta nem szállították el a felhalmozódott szemetet.

Az egyesület szóvivője, Nathalie Balmat a BFMTV kérdésére elmondta, hogy készek arra, hogy bíróságra vigyék az ügyet. A szóban forgó kerület lakói azt szeretnék, hogy ugyanolyan bánásmódban részesüljenek, mint Lyon többi lakója. Elmondása alapján a La Guillotière nevű városnegyedben napok óta nem ürítették ki a szemeteseket, melyek már úgy megteltek, hogy a környékükön is mindenhol hulladék van.

A kollektíva Twitter-bejegyzéséből kiderül, hogy a problémával felkeresték a városvezetést, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

A kollektíva idézte Isabelle Petiot, a Métropole de Lyon területi önkormányzat alelnöke március elején közzétett Twitter-bejegyzését, mely szerint Lyon egy gyönyörű és meglehetősen tiszta város. Ezután mellékelték a Paul Bert utcában május 11-én készült képeket, ahol jól látszik, hogy az utcát elborítja a szemét.

Nem ez az első eset, hogy éles kritika éri Lyon zöld párti városvezetését. A szóban forgó La Guillotière nevű városnegyedben rengeteg a probléma, a kerületet ellepték a drogosok és az illegális migránsok, rettentően megromlott a közbiztonság, gyakoriak a lövöldözések és mindennapos a bűnözés.

Az erőszakot személyesen tapasztalhatta meg a Nemzeti Tömörülés párt elnöke, Jordan Bardella is, aki tavaly novemberben forgatott riportfilmet a városban. Szélsőbalos és Antifa-aktivisták támadtak akkor a stábra, fasisztának nevezték a riportert és követelték, hogy engedjék szabadon a Daltons nevű rapper banda vezetőjét, aki illegális városi rodeózásairól és rendőrellenes akcióiról ismert.

A városrészben rendkívül rossz a közbiztonság, erre a közelmúltban egyetemisták hívták fel a figyelmet, a „Mon chemin serein” (az én nyugodt utam) elnevezésű kezdeményezéssel. A diákok azért indítottak petíciót tavaly decemberben, hogy korábban fejeződjenek be az óráik a la Guillotière negyed közelében lévő campuson. Szerintük ugyanis nagyon veszélyes a környék, a sötétben pedig egyáltalán nem biztonságos arrafelé járni, több diákot is megtámadtak. A Lyon Mag nevű regionális lap szerint a petíciót megfogalmazó diákok azt szerették volna elérni, hogy délután fél hat után térjenek át távoktatásra, hogy ne kelljen sötétben a veszélyes környéken közlekedniük – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: C News

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.