Homofób kijelentéseket tett Zelenszkij tanácsadója

Az ukrán elnök tanácsadójáról nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az LMBTQ-közösség tagjait betegeknek és fogyatékkal élőknek nevezte – közölte a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 06. 26. 14:51
null

Az ukrán elnök tanácsadójáról nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az LMBTQ-közösség tagjait betegeknek és fogyatékkal élőknek nevezte – közölte a V4NA Hírügynökség.

Nemrég az ukrán LMBTQ-szervezet, a KyivPride csoport közzétett egy videófelvételt, amelyben Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója kijelenti, hogy az LMBTQ-közösség tagjai fogyatékkal élők és eltérnek a normális emberektől.

 

Sajtóértesülések szerint a KyivPride felszólította Zelenszkijt, hogy távolítsa el Aresztovicsot a pozíciójából, mondván, hogy a hatóságok ilyen retorikája elfogadhatatlan Ukrajna uniós csatlakozási kérelmének fényében.

Aresztovics a Facebookon reagált a bírálatokra, egy magáról készült képpel, amin éppen nőnek volt öltözve. A posztban azt írta, hogy 

az LMBTQ-közösség felháborodott a kijelentésemen, és a lemondásomról beszél. De nézzék meg ezt a fotót, és utána megértik, kinek kellene igazán felháborodnia. Szerintem engem is üldöznek. Toleranciát követelek!

Azonban a képen korántsem arról van szó, hogy a tanácsadó transzneműnek tartja magát. Zelenszkij elnökhöz hasonlóan Aresztovics is színész volt egykor, és az egyik fellépése során öltözött nőnek.

Már korábban is élesen bírálták Ukrajnát, mivel több civil szervezet szerint nem biztosítanak azonos jogokat a meleg és a heteroszexuális pároknak, illetve a melegházasság sincsen legalizálva az országban.

Az ukrán alkotmány a házasságot egy férfi és egy nő közötti szövetségként határozza meg,

és ezen a meghatározáson Zelenszkij elnök sem kívánt változtatni az elmúlt években.

Borítókép:  Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadó (Fotó: képernyőkép/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.