Lecsukhatnak egy feministát, mert azt mondta: a férfiak nem lehetnek leszbikusok

Egy norvég feministára akár három év börtönbüntetés is várhat, amiért azt mondta, hogy a biológiai férfiak nem lehetnek leszbikusok – írja a 888.hu.

Forrás: 8882022. 06. 07. 15:00
null

Egy norvég feministára akár három év börtönbüntetés is várhat, amiért azt mondta, hogy a biológiai férfiak nem lehetnek leszbikusok – írja a 888.hu.

Christina Ellingsen, a Women’s Declaration International (WDI) nevű globális feminista szervezet tagja ellen rendőrségi vizsgálat folyik egy tweetben tett állítása miatt, amelyben a transzaktivista FRI csoportot kritizálta.

Miért tanítja az FRI a fiataloknak, hogy a férfiak is lehetnek leszbikusok? Ez nem konverziós terápia?

– írta Ellingsen.

Megkérdőjelezte továbbá az FRI tanácsadójának, Christine Jentoftnak a legitimitását, aki leszbikusként azonosítja magát annak ellenére, hogy biológiai férfinak született.

„Jentoft, aki férfi és az FRI tanácsadója, leszbikusnak adja ki magát – ennyire elmebeteg a szervezet, amely állítólag a fiatal leszbikusok érdekeinek védelmében dolgozik. Hogyan segít a fiatal leszbikusoknak, ha a férfiak is leszbikusnak vallják magukat?” – tette fel a kérdést a norvég feminista.

Te férfi vagy. Nem lehetsz anya

– mondta állítólag Ellingsen Jentoftnak.

„Normalizálni azt az elképzelést, hogy a férfiak is lehetnek anyák, a nőkkel szembeni diszkrimináció egy meghatározott formája.”

Az Amnesty International is zaklatással vádolja Ellingsent, amiért az országos televízióban azt mondta, hogy Jentoft férfi

– számol be a Reclaim the Net.

Norvégia gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó törvényei tavaly drákói szigorítással bűncselekménynek minősítették a nemi ideológia kritizálását, és Ellingsen akár három év börtönbüntetésre is számíthat, ha elítélik – olvasható a 888.hu cikkében.

Bizonyos csoportok számára az a tény, hogy a nők és a lányok nők, a férfiak pedig nem lehetnek nők, lányok, anyák vagy leszbikusok, gyűlöletnek számít

– mondta Ellingsen a Reduxxnek, hozzátéve, hogy a rendőrség azért nyomoz ellene, mert a nők jogaiért kampányolt.

Az a tény, hogy a rendőrségnek jogilag lehetősége van nyomozni és üldözni azokat a nőket, akik a nők jogaiért tevékenykednek, aggasztó– mondta Ellingsen.

„Ez új terület Norvégiában, ezért fontos a nyomozás kimenetele, mind az, hogy az ügyet elutasítják-e, mind az, hogy bírósági tárgyaláshoz vezet-e”
– tette hozzá.

A precedenst azonban már megteremtette egy 2021-es eset, amikor egy norvég férfit három hétre börtönbe zártak és pénzbírságra ítéltek, amiért félreérthetően bánt egy transzneműként azonosított személlyel a Facebookon – írta meg a Summit News.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.