idezojelek

A Pinokkió kék tündérét is elintézte az LMBTQ-lobbi

George Floyd halála óta az amerikai szórakoztatóipar, ha lehet, még magasabb fordulatszámra kapcsolt az identitáspolitikai agymosás tekintetében.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined

Amióta a szinte makulátlan életpályájú, első szent George Floyd egy rendőri intézkedés során életét vesztette, az amerikai szórakoztatóipar, ha lehet, még magasabb fordulatszámra kapcsolt az identitáspolitikai agymosás tekintetében. Na de mielőtt erre rátérünk: ismert, hogy a fekete bőrű úr viszonylag rövid, ám roppant kalandos élete során elkövetett néhány aprónak tekinthető botlást – többek között egy alkalommal fegyvert szegezett egy állapotos hölgy hasához, hogy így szerezze meg a javait.

De tegye minden olvasónk a szívére a kezét! Ki ne akart már egy kis kábszerért terhes nőket az agyonlövésükkel fenyegetőzve kirabolni? Na ugye! Azonban hősünk gyakorlatilag a mennybe ment, minekutána egy rendőr hosszú viaskodás után túl sokáig térdelt a nyakán.

A 120 kilós úr – egyes szélsőjobboldali véleményformálók szerint bűnöző – sokáig ellenkezett és viaskodott a rendfenntartókkal, ráadásul többfajta tudatmódosító szer hatása alatt volt az intézkedés alatt, ami nem csoda, hiszen az Amerikában élő fekete közösség tagjai folyamatos és rendszerszintű elnyomástól és diszkriminációtól kénytelenek szenvedni. Különösen igaz ez azokra, akik alulról karcolják a két métert, 120 kilósak, többszörösen büntetett előéletűek, és bemindenezve próbálnak hamis pénzzel fizetni egy boltban.

Nyilvánvaló, hogy szegény Floyd is emiatt traumatizálódott, ezért fordulhatott a kábítószerek felé. Végeredményben ezek miatt állhatott ellen annak a bizonyos rendőri intézkedésnek. Az eset a fekete közösség egy részét annyira megrázta, hogy heteken át tartó fosztogatásba kezdtek, hazavittek pár ezer lapostévét, sportcipőt, táskát és dzsekit, no meg felgyújtottak néhány tucat rendőrőrsöt is. De ott tartottunk, hogy az eset után az amerikai szórakoztatóipar is rákapcsolt.

A Netflix kínálatát látva már csak a Telex és a 444 szerkesztősége nem kezd el fuldokolva röhögni, a streamingszolgáltató ugyanis gyakorlatilag sportot űz abból, hogy fehér történelmi szereplőkből feketét varázsol, sokszor a nemüket és a szexuális orientációjukat is megváltoztatva. Persze olyan alkotásokat ne keressünk, amelyekben mondjuk feketéket mosnának fehérre, esetleg homoszexuális személyeket változtatnának heterókká, ezek ugyanis főbenjáró bűnöknek minősülnek.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes elemzések szerint ezek az okok vezethettek odáig, hogy a cég a sok éven át tartó növekedés után most elkezdte elveszíteni az előfizetőit. A Disney viszont 19-re lapot húzott, és a most készülő, élő szereplős Pinokkió című film kék tündérét egy nem épp dekoratív, kissé teltkarcsú, kopasz, fekete bőrű színésznőre, bizonyos Cynthia Erivóra osztotta. A hölgy olyannyira nem nőies, hogy az első előzetes megjelenésekor sokan a szívükhöz kaptak, hiszen a művésznő inkább művész úrnak tűnt, s minekutána az LMBTQ-lobbi nyomása miatt újabban szinte minden mostanában megjelent rajzfilmben felbukkan minimum egy homo-, bi- vagy transzszexuális szereplő, nem tudjuk elítélni a feleslegesen aggódókat, ráadásul, mint fentebb említettem, Cynthia asszony finoman szólva sem a földkerekség legszebb és legtörékenyebb személye.

Nyilván nem szerencsés egy filmről és egy szereplőről úgy véleményt mondani, hogy még nem láttuk a produktumot, de azért azt nyugodt szívvel kijelenthetjük: az, hogy a szép, fehér bőrű és szőke hajú tündérből egy alacsony, köpcös, kopasz fekete nőt csináltak, nem a véletlen műve. Egyértelmű, hogy érzékenyítéssel, identitáspolitikai harccal van dolgunk, amivel amúgy nem is lenne különösebb baj; ha a libsik erre vágynak, csinálják, csak ott van a bibi, hogy ez az erőszakos libernyák kultúrháború már megint a gyerekeinket veszi célba.

Ráadásul minden jel szerint Karácsony Gergelyt is roppant mód bánthatja az Amerikában tapasztalható, a feketéket érintő rendszerszintű elnyomás, mert a főpolgármester úr bejelentette, hogy a híres kommunistáról, Nelson Mandeláról fog elnevezni egy új közparkot. Akinek pedig ez nem tetszik, az szélsőjobboldali. Ügyes.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.