Ördögűzőközpont épül a Fülöp-szigetek fővárosában

A létesítményben papokat fognak kiképezni és Szűz Mária tiszteletére emelnek fel egy kápolnát is.

2022. 06. 15. 6:44
null
LEBANON-RELIGION-RITUAL Fotó: IBRAHIM CHALHOUB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szent Mihály Spirituális Felszabadulási és Ördögűzési Központ néven épít ördögűzésre specializálódott létesítményt a katolikus egyház Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában. A létesítmény egyedülálló lesz Ázsiában, amelyben papok képzésére is lesz lehetőség. Tervek szerint az épületben az ördögűzési rituálékhoz megfelelő helyiségek mellett kialakítanak egy Szűz Mária tiszteletére emelt kápolnát, valamint szobákat, amelyek személyes beszélgetésekre, tanácsadásokra is alkalmasak lesznek. A Fülöp-szigeteki katolikus egyház egész Ázsiából várja a képzésre nyitott papokat.

A központ több mint hétévnyi imádkozás, tervezés és adománygyűjtés terméke, amely az első ilyen létesítmény nem csak Ázsiában, de talán az egész világon is

– írta közleményében a manilai érsekség ördögűzési hivatala.

José Francisco Syquia atya, az érsekség fő ördögűzője elmondta, a központ azokat fogja szolgálni, akiket rabul ejtett az ördög, álláspontja szerint ez különösebben a szegényebb emberekre vonatkozik, akikkel általában nem foglalkoznak. Hozzátette: naponta átlagosan tíz bejelentés érkezik a lakosság részéről, hogy zavart éreznek a lelkükben. Az egyház azt állítja, a koronavírus-járvány miatt az elmúlt években jelentősen megemelkedett az ördögi beavatkozások száma az emberek körében. Noha pontos statisztikai adatok nem állnak rendelkezésre, Syquia atya szerint az ördög általi teljes birtoklás az esetek mintegy húsz százalékát teszik ki, ilyenkor általában a gonosz szellemek fizikailag zaklatják az érintetteket. Ördögűzést kizárólag azok a papok végezhetnek, akik részesültek az ehhez szükséges képzésben és jóváhagyta munkájukat a püspök.

Syquia atya maga is tapasztalta már korábban a démonok jelenlétét: állítása szerint a telefonjára küldtek üzeneteket, amelyben bűnösnek és hazugnak nevezték őt.

– Az ördögnek hatalma van minden elektromos tárgy felett. Ha például egy helységben jelen vannak és azt akarják, hogy tudjunk róluk, elkezdenek villogni a fények

– magyarázta a pap.

A Fülöp-szigeteken él egyébként a világ harmadik legnagyobb – Brazília és Mexikó után – katolikus közössége: idei statisztikai adatok szerint az ázsiai országban csaknem 85,5 millióan vallják magukat katolikusnak.

Borítókép: Ördögűzés illusztráció (Fotó: AFP/Ibrahim Chalhoub)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.