időjárás 26°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Tízből hat francia szerint az országban túl sok a bevándorló

Forrás: 888.hu
2022.06.26. 18:53 2022.06.26. 20:01
Tízből hat francia szerint az országban túl sok a bevándorló

Egy e héten közzétett felmérés szerint a francia lakosság 65 százaléka úgy véli, hogy az országba túl sok bevándorló érkezett – írja a 888.hu.

A CSA Intézet által végzett felmérésből kiderült, hogy a franciák 65 százaléka szerint az országba túl sok bevándorló érkezett, míg egy kisebbség azt állítja, hogy Franciaországba nem érkezett elég bevándorló. Életkor szerinti bontásban csak a 18–24 évesek körében 60 százalék gondolja úgy, hogy Franciaországban nem volt elég bevándorlás,

míg az 50–64 évesek 72 százaléka szerint Franciaországban túl sok a bevándorlás

– írja a CNews, a felmérést szponzoráló műsorszolgáltató.

A jobboldaliak sokkal jobban aggódnak a bevándorlás miatt, mint a baloldali pártok, azonban a szélsőbaloldali La France Insoumise párt támogatói között csak 51 százalék mondta azt, hogy nem érkezett elég bevándorló Franciaországba, míg más baloldali pártok körében ez az arány sokkal magasabb volt. A bevándorlással kapcsolatos aggodalmak szerepet játszhattak a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (RN) hatalmas győzelmében a múlt hétvégi parlamenti választásokon, mivel Le Pen ezzel a kérdéssel kampányolt, és korábban népszavazást ígért a bevándorlásról a francia elnökválasztási kampánya során.

Az RN választási teljesítménye, amely a 2017-ben megszerzett nyolc mandátumot múlt vasárnap 89 mandátumra változtatta, Le Pen pártját a francia parlament meghatározó szereplőjévé tette,

mivel Emmanuel Macron elnök tömbje nem tudott többséget szerezni. Le Pen azóta bejelentette, hogy lemond pártja elnöki tisztségéről, hogy a parlamenti frakciójának vezetésére összpontosíthasson, amely valószínűleg a legnagyobb lesz Macron tömbje után – írta meg a Breitbart.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illegális bevándorlók várakoznak elszállításukra Millenium néven ismert sátortáboruk felszámolása közben Párizs egyik külső kerületében 2018. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.