A szocialista és zöld párti vezetésű francia városok a legveszélyesebbek

A francia főváros vezeti a listát, de több szocialista és zöld párti vezetésű nagyvárosban is rendkívül rossz a közbiztonság, az egyik város polgármestere sem térfigyelő kamerákat nem akar telepíttetni, sem fegyvert nem akar adni a városi rendőröknek – olvasható a V4NA-n.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 07. 28. 14:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizs, Marseille és Lyon a három legveszélyesebb francia város, írja a CNews hírportál a belügyminisztérium jelentésére hivatkozva. A listát magasan vezeti a szocialista Anne Hidalgo főpolgármester irányítása alatt álló főváros, ahol a legfőbb turisztikai látványosságokat is megszállták az illegális árusok és a tolvajok, sok turista attól fél, hogy kirabolják őket.

Az ország második legnagyobb városában, a szocialista Benoît Payan vezette Marseille-ben szintén nagyon rossz a helyzet. A Timone nevű egyetemi campus diákjai május végén arra panaszkodtak, hogy nem mernek sötétedés után kimenni az utcára, mert túl veszélyes. Van olyan tanuló, aki csak paprika spray-vel felfegyverkezve mer közlekedni, mivel hónapok óta több diák is verbális és fizikai támadás áldozataivá vált, írja a Le Figaro. A cikkből kiderül, hogy volt olyan diák, akire késsel támadtak, de olyan eset is volt, hogy sokkolóval ártalmatlanítottak egy egyetemistát, majd ellopták a mobilját.

A jelentésből az is kiderül, hogy 2021-ben országszerte mindenhol megugrottak a bűnözési mutatók, így volt ez Lyon esetében is, ahol a tavalyi évben meredeken megugrott a bűnözés.

A CNews hírportálnak nyilatkozott egy montreali lakos, aki szerint otthon, Kanadában elképzelhetetlen az, hogy este fél 9-ig haza kell érnie, ha nem akar bajba kerülni az utcán. A minap rendkívül nagy felháborodást keltett, hogy a no-go zónaként ismert La Guillotière nevű negyedben kis híján agyonvertek három civil ruhás rendőrt, akik egy tolvajt próbáltak meg ártalmatlanítani. Ugyanakkor nem csak ebben a kerületben vannak problémák, városszerte sokat romlott a közbiztonság, annak ellenére, hogy a város zöld párti polgármestere, Grégory Doucet elmondása alapján a közbiztonságot prioritásként kezeli, megválasztásakor pedig 300 rendőr szolgálatba állítását kérte a belügyminisztertől. Lyon volt polgármestere, Gérald Collomb egykori belügyminiszter szerint a városban azért uralkodott el a bűnözés és az erőszak, mert a jelenlegi vezető a biztonsági kérdéseket nem tekinti alapvető fontosságúnak.

Ám nem Lyon az egyetlen zöld párti vezetésű francia város, ahol komoly gondok vannak a közbiztonság terén. A Valeurs actuelles nevű lap számolt be róla, hogy ellenzéki képviselők Grenoble és Bordeaux polgármestereit is azzal vádolják, hogy nem tesznek semmit a közbiztonság javítása érdekében.

Grenoble volt polgármestere, a jobboldali Alain Carignon arra hívta fel a figyelmet, hogy ezer lakosra vetítve a településen követik el a legtöbb erőszakos támadást és zsebtolvajlást. A jobboldali politikus azt is kiemelte, hogy a bűnözés elterjedésében nagy szerepe van a 2014-ben polgármesterré választott Eric Piolle-nak, aki nem akar térfigyelő kamerákat telepíteni és a városi rendőröknek sem ad fegyvert.

Ugyanez a tendencia figyelhető meg Bordeaux-ban, ahol a jobboldali ellenzék arról számolt be, hogy 2020 óta húsz százalékkal megnőtt az erőszakos támadások száma.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.