Aktivisták szerint a gyerekek már kétéves korukban felismerik, hogy transzneműek

Egy LMBTQ-aktivistákból álló csoport nem létező kutatásokra hivatkozva támogatja, hogy a gyermekek számára kétéves kortól tegyék elérhetővé a nemváltó terápiákat, mivel egy véleménycikk szerint ebben a korban a gyerekek már felismerik, ha transzneműek – olvasható a V4NA cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 07. 24. 16:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Királyságban tevékenykedő Stonewall LMBTQ-aktivista csoport nemrég egy Twitter-posztban azt írta, hogy 

a kutatások szerint már a kétéves gyermekek is felismerik transznemű identitásukat. Mégis, sok óvoda és iskola a születésükkor kapott nemüknek megfelelően oktatja a gyerekeket.

A szervezet egy Metro UK-cikkre alapozta az állítását, amelyet egy névtelen szülő írt. Úgy véli, hogy a négyéves gyermeke nemi szempontból nem érzi komfortosan magát, de az óvodája ezt nem tartja tiszteletben.

Az óvodakezdés előtti hónapokban a négyéves lányom gyakran mondta, hogy fiú. Csodálkozom, hogy már most milyen biztos magában. Gyanítom, hogy a nevelői szerint nem elég idős a nemváltáshoz, annak ellenére, hogy közzétett kutatások szerint már két-három éves gyerekek is felismerik a nemüket, és képesek azonosítani a saját transzneműségüket

– írta az anya a cikkben. Megjegyezte, hogy egy alkalommal a lánya gondterheltnek tűnt, és mint kiderült, azért, mert az óvónője azt mondta neki, hogy ő lány, és mindig is lány volt.

Sem a tweet, sem a cikk nem hivatkozott semmilyen kutatásra vagy tudományos bizonyítékra arra vonatkozóan, hogy a kétéves vagy bármilyen korú gyerekek képesek felismerni a transznemű identitásukat.

Azt az elképzelést, hogy a gyerekek tudatában vannak a nemváltással járó kockázatoknak és megfelelően tudnák kezelni a nemváltó terápiákkal járó fiziológiai változásokat, már megcáfolták, de mentálhigiénés szakemberek hada az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban továbbra is azt állítja, hogy a gyerekek képesek megválasztani a saját nemüket, és meg tudnak birkózni a nemváltással járó problémákkal.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.