Népfelkeléstől tart Timmermans, ha a télig nem sikerül kezelni az európai energiaválságot

Hogy a lázadást elkerülje, a zöldátmenetért felelős uniós biztos akár még a szénhez is visszanyúlna.

Forrás: Mandiner.hu2022. 07. 09. 10:33
TIMMERMANS, Frans
Brüsszel, 2020. október 6. Frans Timmermans, az európai zöld megállapodásért felelõs biztos az Európai Bizottság klímatörvény-tervezetérõl beszél az Európai Parlament plenáris ülésének második napján a brüsszeli ülésteremben 2020. október 6-án. MTI/EPA pool/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Népfelkeléstől” tart Frans Timmermans zöldátmenetért felelős uniós biztos – olvasható a Mandiner cikkében.

Ha idén télen az európaiak nem fognak tudni befűteni, az véleménye szerint akár lázadáshoz is vezethet. Hogy ez ne történhessen meg, a biztos akár még a szénhez is visszanyúlna, és véleménye szerint ez a klímaváltozás elleni küzdelmet sem vetné vissza – feltéve, hogy csak rövidtávú kilengésről van szó.

Frans Timmermans kiemelte:

Ha az energia hiánya miatt a társadalmunk belviszályba kezd, akkor biztosan nem fogjuk tudni teljesíteni a klímavédelmi céljainkat. Akkor biztosan nem fogunk tudni eljutni oda, ahova kellene, ha az energiaválság súlyosan kettészakítja a társadalmat. Biztosítanunk kell, hogy a tél közeledtével az emberek ne maradjanak hidegben, és hogy az iparunk a jelen körülmények között is a lehető legjobban működjön, mivel az egyetlen dolog, ami Putyin malmára hajtja a vizet, az a társadalmunk megosztottsága.

Hozzátette, hogy elég régóta van a politikában ahhoz, hogy tudja, az emberek csak az azonnal érezhető válságok miatt aggódnak, a hosszú távúak miatt nem – tette hozzá a lap.

És ha nem sikerül kezelnünk a jelenlegi helyzetet, akkor a hosszú távút sem fogjuk tudni.”

Elmondta, hogy a legfőbb célja az, hogy november elsejéig megnyugtassa az uniós polgárokat, hogy nem kell fűtési válsággal szembenézniük. Ehhez akár kőszenet is felhasználnának. 

Ha most azt mondanánk, hogy mától nincs több szén, nem lennénk túl meggyőzőek egyes tagállamokban, csak még a mostaninál is magasabbra szítanánk az indulatokat.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Frans Timmermans, az európai zöldmegállapodásért felelős biztos az Európai Bizottság klímatörvény-tervezetéről beszél az Európai Parlament plenáris ülésének második napján a brüsszeli ülésteremben 2020. október 6-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.