időjárás 23°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Csúcson a magyar gazdaság: meglepte az elemzőket a 6,5 százalékos GDP-növekedés

Őrizetbe vették a chicagói lövöldözőt + videók

Magyar Nemzet
2022.07.05. 08:35 2022.07.05. 09:56
Őrizetbe vették a chicagói lövöldözőt + videók

A 22 éves Robert Crimo lehet az elkövetője a július 4-i függetlenség napi felvonuláson történt lövöldözésnek, amelyben hatan életüket vesztették, harmincan megsebesültek. A feltételezett tettest még amerikai idő szerint tegnap vették őrizetbe a rendőrök egy rövid autós üldözést követően. A fiatal fehér férfi indítékairól továbbra sem tudni semmit.

A lövések nagyjából tíz perccel a felvonulás kezdetét követően dördültek el Chicago Highland Park nevű elővárosában. A helyi hírtévékben megjelent képsorokon pánikba esett embereket lehetett látni, amint sikoltozva menekülnek a helyszínről vagy próbálnak fedezéket találni. Az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitott tüzet a tömegre. Az áldozatok életkora nyolctól 85 évig terjed, a meggyilkoltak egyike mexikói állampolgár volt.

Az amerikai sajtó és Robert Crimo nagybátyja szerint a fiatal férfi mentális zavarokkal küszködhet, szülei házának pincehelyiségében élt, ott videókat készített saját magáról, azokat feltöltötte az internetre. Rappernek készült, s arra vágyhatott, hogy felfedezzék tehetségét.

A fiatal férfi állítólag sosem beszélt rokonainak arról, hogy valami törvénytelen cselekedetre készülne. Ugyanakkor nyolc hónappal korábban hátborzongató videót tett fel az internetre. Ebben egy hang a következőt mondja:

meg kell tennem. Ez a végzetem. Minden ide vezetett. Semmi sem állíthat meg, még saját magam sem.

Crimo egyébként jól szituált családból származik, édesapjának jól menő vállalkozása van, nemrég Highland Park polgármesteri székéért is elindult. Egykori tanárai és iskolatársai szerint Robert Crimo magányos alkat, nem voltak barátai.

Highland Park rendőrsége elmondta, hogy vádat emelnek a lövöldöző ellen. A nyomozásban a megyei és a helyi rendőrség, illetve a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz.

 

Borítókép: rendőrök helyszínelnek Chicago Highland Park nevű elővárosában 2022. július 4-én (Fotó: MTI/AP/Chicago Sun-Times/Tyler Pasciak LaRiviere)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.