Ismét meggyilkoltak egy újságírót Mexikóban

Újabb újságírót gyilkoltak meg Mexikóban – jelentette be helyi idő szerint hétfőn az ország déli részén fekvő Guerrero állam ügyészsége. Mexikó az egyik legveszélyesebb hely a világon a sajtóban dolgozók számára.

Forrás: MTI2022. 08. 23. 7:27
null
Tijuana, 2022. január 26. Újságírók tüntetnek a sajtóban dolgozók elleni erõszak ellen az Egyesült Államok határán fekvõ, északnyugat-mexikói Tijuanában 2022. január 25-én, napokkal az után, hogy fegyveres támadók lelõtték autójában kollégájukat, Lourdes Maldonado Lopezt. Január 17-én egy másik újságírót, egy fotóriportert öltek meg Tijuanában. Mexikó az egyik legveszélyesebb hely a világon a sajtóban dolgozók számára. Az országban a legtöbb gyilkosságot a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban követik el, újságírókat pedig azért vesznek célba, mert beszámolnak ezekrõl az ügyekrõl, illetve a politikai korrupcióról. MTI/EPA-EFE/Joebeth Terriquez Fotó: Joebeth Terriquez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fredid Romant Chilpancingo városában lőtték agyon. Támadói motorkerékpárról nyitottak tüzet rá.

Roman 35 éve dolgozott újságíróként, és a közelmúltban oktatási és belpolitikai témákban publikált. Korábban La Realidad címen lapot is alapított, ami azóta megszűnt.

Az Article 19 nevű jogvédő szervezet szerint idén már 14 újságírót öltek meg Mexikóban, ami rekordnak számít. Legutóbb egy héttel ezelőtt gyilkoltak meg egy újságírót az ország északnyugati részén.

A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet tavaly sorozatban harmadik éve Mexikót nevezte meg az újságírók számára a legveszélyesebb országnak. 2021-ben hét újságírót öltek meg Mexikóban. A gyilkosságok hátterében a legtöbbször kábítószerkartellek állnak.

Borítókép: újságírók tüntetnek a sajtóban dolgozók elleni erőszak ellen az Egyesült Államok határán fekvő, északnyugat-mexikói Tijuanában 2022. január 25-én, napokkal azután, hogy fegyveres támadók lelőtték autójában kollégájukat, Lourdes Maldonado Lopezt. Január 17-én egy másik újságírót, egy fotóriportert öltek meg Tijuanában. (Fotó: MTI/EPA-EFE/Joebeth Terriquez)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.