Koppenhága feladta nagyra törő célját, hogy a világ első karbonsemleges fővárosa legyen

Koppenhága feladta tervét, hogy 2025-re a világ első karbonsemleges fővárosává váljon.

Forrás: MTI2022. 08. 23. 11:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sophie Haestorp Andersen főpolgármester hétfőn a dán közmédiában (DR) jelentette be, hogy „már nem reális célkitűzés” a karbon-, más néven klímasemlegesség elérése három éven belül. Azt mondta, hogy ez „hatalmas bosszúság”, és nagyon szomorú miatta.

A becsvágyó célt több mint egy évtizede tűzte ki maga elé a dán főváros. A DR emlékeztetett arra, hogy Koppenhágának már 80 százalékkal sikerült csökkentenie a szén-dioxid-emissziót, de már nem tartják megvalósíthatónak három év alatt a 100 százalékos megoldást.

A karbonsemlegesség egyensúlyt jelent a kibocsátott szén-dioxid, illetve a légkörből kivont és szénelnyelőkben tárolt szén-dioxid mennyisége között.

Borítókép: Dánia zászlaja (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.