Bejelentették II. Erzsébet királynő temetésének időpontját

A gyászszertartás napjára III. Károly király kezdeményezésére a brit kormány munkaszünetet hirdetett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 10. 18:50
II. ERZSÉBET
II. Erzsébet halála - Megemlékezés a budapesti brit nagykövetségen Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 19-én vesznek végső búcsút II. Erzsébet királynőtől – jelentette be szombaton a Buckingham-palota. A királynőt életének 97., uralkodásának 71. évében, csütörtök este érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly volt trónörökös a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra.

Az udvar szombati tájékoztatása szerint a néhai uralkodó koporsóját kedden szállítják repülőgéppel a skóciai fővárosból, Edinburgh-ból Londonba.

A koporsót először a Buckingham-palotába viszik, majd átszállítják a parlament legősibb épületegyüttesébe, a Westminster Hallba, ahol négy napra felravatalozzák. A búcsúszertartás a közeli Westminster-apátságban, a monarchia ősi koronázótemplomában lesz. 

A temetés napjára III. Károly király kezdeményezésére a brit kormány munkaszünetet hirdetett.

Borítókép: Kondoleálókönyv II. Erzsébet brit királynő portréja előtt a budapesti brit nagykövetség épületében 2022. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.