időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Novák Katalin is elkísérte utolsó útjára II. Erzsébetet

Magyar Nemzet
2022.09.19. 17:45 2022.09.19. 17:55
Novák Katalin is elkísérte utolsó útjára II. Erzsébetet

„Elkísértük utolsó útjára II. Erzsébet királynőt. Egy olyan vezetőt gyászol most a világ, aki egész életét nemzete szolgálatába állította. Egy olyan vezető távozott közülünk, aki számára keresztény hite mindennapi megélt valóság volt. Egy olyan vezető, aki higgadt, megfontolt, bölcs, méltóságteljes tudott maradni a legnehezebb helyzetekben is. Valaki, aki tudta, mekkora kincs a béke. Mi, magyarok, hálásak vagyunk neki azért is, mert értett bennünket, elfogadta és tisztelte a nemzetek különböző történelmi, földrajzi, kulturális sajátosságait. A világ vezetői most, utolsó útjára kísérve, még egyszer fejet hajtottak Erzsébet királynő előtt. Igyekszünk méltók maradni örökségéhez. Isten nyugosztalja! – írta Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán II. Erzsébettől búcsúzva.

A magyar államfő tegnap a a Westminster Hallban felállított ravatalnál is tiszteletét tette. „Megindító volt együtt lenni a királynőtől szeretettel búcsúzó emberekkel II. Erzsébet koporsójánál” – írta akkor.

Borítókép: Novák Katalin és férje Londonban (Fotó: Facebook)

Elhunyt II. Erzsébet

„El tudják képzelni Joe Bident egy buszon?”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.