Ismét illegális bevándorlókat utaztatott a texasi és a floridai kormányzó

Buszokkal és már repülőkkel is utaztatott illegális bevándorlókat a floridai és a texasi kormányzó az Egyesült Államok déli határvárosaiból a keleti parti településekre csütörtökön. Greg Abbott, Texas kormányzója korábban azzal érvelt, hogy Texas túlterhelt, a hatalomban ülőknek Washingtonban és New Yorkban szembesülniük kell a határválság valóságával.

Forrás: MTI2022. 09. 16. 7:20
DESANTIS, Ron
Edgartown, 2022. szeptember 15. Dél- és közép-amerikai illegális bevándorlók a Massachusetts állambeli Martha's Vineyard-szigeten fekvõ Edgartown St. Andrews episzkopális temploma elõtt 2022. szeptember 14-én. Az illegális bevándorlást ellenzõ Ron DeSantis floridai kormányzó két repülõgéppel utaztatott migránsokat a szigetre. MTI/AP/Vineyard Gazette/Ray Ewing Fotó: Ray Ewing
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A republikánus Ron DeSantis floridai kormányzó szervezésében ötven ember érkezett repülővel az Egyesült Államok északkeleti partvidékéhez közeli, Massachusettes államhoz tartozó szigetre, Martha’s Vineyardra, ami közkedvelt pihenőhelye a demokrata elitnek, és ahol például Barack Obama korábbi elnök 12 millió dollárért vásárolt ingatlana is található.

Washingtonba, közvetlenül Kamala Harris alelnök rezidenciájához ezúttal két busszal érkezett mintegy száz illegális bevándorló Texasból, Greg Abbott kormányzó szervezésében.

Kamala Harris egy Fehér Házban tartott eseményen újságírói kérdésre nem volt hajlandó kommentálni az esetet. Vasárnap egy televíziós interjúban úgy fogalmazott, hogy az amerikai határok biztosítva vannak, a bevándorlási rendszer ugyanakkor rossz, azt még a hivatalba lépésük előtti négy évben tették tönkre, és azon javítani kell. Az alelnök sürgette annak a törvénynek az elfogadását, amire ő és az elnök ígéretet tett.

Muriel Bower, Washington főváros polgármestere már a múlt héten rendkívüli helyzetet hirdetett, ami lehetőséget teremt anyagi források elkülönítésére az érkező illegális bevándorlók ellátására.

Texas kormányzója az elmúlt hetekben több tucat buszt küldött New Yorkba, Washingtonba és Chicagóba.

Greg Abbott azzal érvel, hogy Texas túlterhelt, a hatalomban ülőknek Washingtonban és New Yorkban szembesülniük kell a határválság valóságával.

Április óta mostanra megközelítette a tízezret azon migránsok száma, akiket a déli határról, főként Texasból figyelemfelhívásként elutaztattak. Tavaly október óta meghaladta a kétmilliót a regisztrált illegális határátlépések száma az Egyesült Államok déli, Mexikóval szomszédos határszakaszán. Az érkezők túlnyomó többségét a jelenlegi szabályok szerint nem lehet visszaküldeni.

Borítókép: Dél- és közép-amerikai illegális bevándorlók a Massachusetts állambeli Martha’s Vineyard-szigeten fekvő Edgartown St. Andrews episzkopális temploma előtt 2022. szeptember 14-én (Fotó: MTI/AP/Vineyard Gazette/Ray Ewing)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.