Meloni nem keresi az Európai Unió kegyét

Meloni újra üzent a brüsszeli támadásokra és a nemzetközi közösség bizalmatlanságaira.

2022. 09. 14. 14:13
MELONI, Giorgia
Genova, 2022. június 12. Giorgia Meloni, az ellenzéki jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetõje távozik egy szavazóhelyiségbõl, ahol leadta szavazatát a részleges helyhatósági választásokkal egybekötött népszavazáson Genovában 2022. június 12-én. A választópolgárok az olasz igazságszolgáltatási rendszerrel kapcsolatos kérdésekben dönthetnek. Az öt kérdést a jobbközép koalíció kezdeményezésére írták ki népszavazásra. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo Fotó: Alessandro Di Meo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meloni újra üzent a brüsszeli támadásokra és a nemzetközi közösség bizalmatlanságaira. A Washington Post újságírójának kérdéseire válaszolva elmondta, nincs szüksége arra, hogy az Európai Unió kegyeit keresse, nem szörnyszülött, ahogyan egyesek lefestik, sem veszélyforrás az unió számára. 

Amennyiben az olaszok az előrehozott választásokon az Olasz Testvérek mellett döntenek, mely azt jelentené, „Giorgia Melonit akarjuk”, akkor ezt azt jelentené, hogy ő vehetné át Mario Draghitól az ország vezetését. A párt elnöke azt is pontosítani kívánta, hogy a végső döntés a köztársasági elnököt illeti. Elmondta, hogy érthetetlen számára, miért jelent veszélyforrást egy ország állampolgárai által demokratikusan megválasztott koalíció és kormányfő a nemzetközi közösségre. 

Hangsúlyozta, hogy az olaszoknak jogukban áll szabadon választani és hazájuk jövőjéről dönteni. Hozzáfűzte, hogy nem teljesen normális, hogy az olaszok nem választhatnak szabadon, ahogyan minden más országban teszik.

A személyét és pártját ért támadásokra válaszolva elmondta, hogy nem érzi, hogy veszélyforrás lenne az unió számára, komoly és felelősségteljes politikus. Az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád vezetőjeként továbbra is a konzervatív értékek védelmezője marad. 

A párt fejlődésével kapcsolatban elmondta: 2013-tól, az alapítástól kezdődően egészen 2019-ig három-négy százalékos volt pártja népszerűsége, majd ezt követően folyamatosan emelkedett. Úgy nyilatkozott, hogy népszerűségének titka: sohasem kereste a kiskapukat csak azért, hogy kormányra kerülhessen, hanem mindig hűen követte az általa kitűzött célokat. Csak a választópolgárok felhatalmazásával, biztos lábakon állva szeretnék megvalósítani céljaikat. 

Az olaszok megértették, hogy megbízható, szavahihető párt vagyunk,  jól felkészült politikusokkal 

– zárta Meloni nyilatkozatát.

Borítókép: Giorgia Meloni (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.