időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Moszkva az amerikai hírszerzésre mutogat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.29. 14:27 2022.09.29. 15:40
Moszkva az amerikai hírszerzésre mutogat

– Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőriznek – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön. A diplomata a Szolovjov Live médiacsatorna műsorában nyilatkozott.

Zaharova szerdán az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek megrongálódása kapcsán amerikai tisztségviselők év eleji nyilatkozataira emlékeztetett, miszerint az Északi Áramlat 2 „nem fog működni”.

Zaharova a műsorban felszólította Joe Biden amerikai elnököt, válaszoljon arra a kérdésre, hogy ami szeptember 25-én és 26-án a gázvezetékekkel történt, az a korábbi fenyegetések valóra váltása-e Washington részéről?

Hangsúlyozta: bár a szóban forgó területtel kapcsolatban sok a találgatás, például az, hogy semleges vizeken található, az valójában Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezete. Mint mondta: 

– Ezek az államok nagyon „NATO-orientált országok, tele amerikai fegyverekkel, amelyek teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőrzése alatt vannak […] és az utóbbiak teljes mértékben ellenőrzik az ottani helyzetet”.

 

Korábban a NATO is megszólalt az ügyben.

 

Borítókép: Gazprom (Forrás: Olga Maltseva)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.