A migráció kezeléséről tárgyalt az amerikai és a mexikói elnök

A két ország határán a közelmúltban jelentősen megemelkedett a Venezuelából érkezők száma.

MTI
2022. 10. 19. 9:35
null
US-MEXICO-IMMIGRATION-MIGRANTS Fotó: ALLISON DINNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai–mexikói határon folyó illegális bevándorlás megfékezéséről tárgyalt Joe Biden amerikai és Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök helyi idő szerint kedden. A telefonos megbeszélést követően a washingtoni elnöki hivatal, a Fehér Ház közölte, hogy egyebek között olyan intézkedésekről tárgyaltak, amelyek révén csökkenhet a határt törvénytelenül átlépők száma, továbbá olyanokról, amelyek kiterjesztik a migráció legális lehetőségeit. López Obrador azt jegyezte meg, hogy szívélyes hangvételű beszélgetést folytattak, amelyen a bevándorlás mellett biztonsági és fejlesztési együttműködési témákra is kitértek.

A két ország határán a közelmúltban jelentősen megemelkedett a Venezuelából érkezők száma, a mexikóiak után immár onnan igyekeznek a legtöbben belépni az Egyesült Államokba. 

Az amerikai vezetés a múlt héten jelezte, hogy korlátozza a repülőtereken a befogadható venezuelaiak számát, Mexikó pedig beleegyezett abba, hogy a határt törvénytelenül átlépőket visszafogadja a területére.

Andrés Manuel López Obrador a keddi beszélgetést követően megerősítette, hogy Joe Biden és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök részvételével észak-amerikai csúcstalálkozót tartanak Mexikóban, várhatóan decemberben. A három vezető tavaly Washingtonban találkozott.

 

Borítókép: Migránsok várakoznak a mexikói-amerikai határon. (Fotó: Allison Dinner / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.