A szülők beleegyezése nélkül válthatnának nemet a gyerekek Michiganben

Az államban módosítanák az alkotmányt annak érdekében, hogy a gyerekek saját elhatározásból, a szüleik tudta vagy beleegyezése nélkül is nemváltó műtéten eshessenek át – írja a V4NA.

Forrás: V4NA2022. 10. 13. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben Michigan államban elfogadják az alkotmánymódosítási javaslatot, az alkotmány értelmében a gyerekeknek joguk lesz besétálni a nemváltással foglalkozó intézményekbe, és a szülők tudta vagy beleegyezése nélkül pubertásgátlót kaphatnak.

A javaslat elfogadásával a fiúknak alkotmányos joga lesz a kasztráláshoz, a lányok pedig a michigani alkotmány értelmében bármikor eltávolíttathatják a méhüket vagy a petefészküket a szülők beleegyezése nélkül.

 

A javaslatot a Soros György által is támogatott Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat és baloldali politikusok, például Gretchen Whitmer kormányzó egységesen abortusz-módosításként emlegetik, annak ellenére, hogy a javasolt alkotmánymódosítás messze túlmutat az abortusz szabályozásán. A Planned Parenthood segítségével kidolgozott javaslat alkotmányos jogot teremtene a gyermekek nemváltásához.

 

A javaslat hatalmas változást jelent az érvényben lévő és irányadó michigani törvényekhez képest, amelyek szerint a kiskorúaknak szülői beleegyezéssel kell rendelkezniük ahhoz, hogy orvosi kezelésben részesüljenek vagy vényköteles gyógyszereket kapjanak, az egyetlen jelenlegi kivételt az abortuszt kérő kiskorúakra vonatkozó bírósági rendelkezések jelentik. Konkrétan, a michigani törvények jelenleg úgy rendelkeznek, hogy a 18 év alatti nőknek abortuszhoz az egyik szülő vagy törvényes gyám írásos beleegyezése szükséges, de a törvény lehetővé teszi, hogy egy lány engedélyt kérjen az abortuszhoz egy bírótól, amit bírósági megkerülésnek neveznek.

Azonban nem csak Michigan államban akarják a szülőket kiiktatni a gyermekük testi fejlődését érintő döntéshozatali folyamatból. A virginiai demokrata Abigail Spanberger képviselő kampányának egyik vezetője szerint a hatóságoknak meg kellene vizsgálniuk, hogy elvegyék-e a gyerekeiket azoktól a szülőktől, akik nem hajlandóak engedélyezni a gyermekük nemváltását.

 

A kijelentések a virginiai Prince William megyei tankerület iskolatanácsának ülésén hangzottak el, amikor egy magánszemély a demokrata párti férfit, Kenny Boddye-t kérdezte a Pride Liberation Project nevű csoport közelmúltbeli bejelentéséről, miszerint nemmegerősítő háztartásokat akarnak létrehozni.

 

„Azt hiszem, ezt a kérdést nagyon alaposan meg kellene vizsgálni. Mert az egy dolog, ha egy családi barát, egy családtag vagy valaki, aki ismeri a háztartást, tudja, hogy problémák vannak. Mert nyilvánvaló, hogy vannak más rendszerek is a gyermekek gondozására, például a nevelőszülőknél, vannak örökbefogadási programok, vannak átmeneti helyzetek a rokoni gondozással és hasonló dolgok” – mondta a férfi, elkerülve a válaszadást. Mint mondta, előállhat olyan helyzet, amikor felül kell vizsgálni a szülők jogait, ha például a gyermek nemváltását elutasító szülők érzelmileg bántalmazzák a gyermeket vagy elhanyagolják.

A gyermekek nemváltását nemcsak politikusok, hanem nemzetközi szervezetek, illetve azok vezetői is támogatják. A Transzneműek Egészségügyi Világszövetségének (WPATH) megválasztott elnöke egy 2021 októberében megrendezett Advancing Excellence in Transgender Health nevű konferencián tett megdöbbentő kijelentést. A felvételek nemrég kerültek nyilvánosságra.

Előadásának egyik részletében az orvos azt mondta, hogy a transznemű mozgalmat nagyrészt azért támadják, mert az embereket, különösen a gyerekeket és a serdülőket legtöbbször hormonokkal, sőt potenciálisan műtétekkel kezelik.

„Némi nyomás alatt érzem magam, hogy megmagyarázzam, miért van értelme a serdülők orvosi és esetleg sebészeti ellátásának” – mondta Bowers, aki amellett érvelt, hogy a transzneműként azonosított kiskorúak is részesülhessenek olyan műtétekben, amelyek célja a páciens nemének megváltoztatása. Bowers erősen lekicsinyelte a nemi szerveket eltávolító műtétek következményeit, egy anyajegy eltávolításához hasonlította azokat.

 

A nemváltoztató műtétek hatása olyan, mintha lenne egy nagyon csúnya anyajegyed, amit sosem szerettél igazán, és ami végül egy beavatkozásnak köszönhetően végül eltűnik

 

– fogalmazott Bowers.

A WPATH felelős egyébként a magukat transzneműként azonosító fiatalok ellátási standardjainak kidolgozásáért. Ezeket az útmutatásokat széles körben használják a nemváltással foglalkozó klinikák világszerte. A WPATH nemrég támadások kereszttüzébe került azért is, mert törölte az ellátásra vonatkozó ajánlásaiból a hormonkezelésre, sőt a műtétre vonatkozó minimum életkort.

Bowers megjegyzései az AETH konferencián hangzottak el, amelynek a Fenway Intézet ad otthont. A 2022-es konferenciát október 14. és 16. között rendezik meg, és célja, hogy a teljes egészségügyi személyzetet felkészítse a nemváltó ellátásokra.

Az Amerikai Orvosi Kamara nemrég felszólította az Igazságügyi Minisztériumot, hogy vizsgálja ki és vonja felelősségre azokat a riportereket és kommentátorokat, akik ellenzik a gyermek transzneműség normalizálását célzó kampányokat. Mindezt annak ellenére, hogy számos egykori „transz kid” tiltakozik a gyermekek nemváltása ellen, mivel saját bevallásuk szerint sem voltak gyerekként felkészülve egy, az életüket meghatározó döntésre.

A nemváltásukat megbánó személyek egyik szószólója, Chloe Cole, aki biológiailag nő, és magát egykori transz gyerekként azonosítja. 13 évesen tesztoszteron kezeléseken esett át és pubertásblokkolókat kapott, 15 évesen pedig kettős masztektómiát végeztek rajta. Most, fiatal felnőttként annak a szószólója lett, hogy másokat is óva int attól, hogy gyerekként az életüket megváltoztató orvosi döntéseket hozzanak.

Borítókép: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.