Donald Trump üzent Orbán Viktornak

„Tegyük újra nagyszerűvé a magyar–amerikai kapcsolatokat” – reagált a volt amerikai elnök üzenetére a magyar kormányfő.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 20:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nézzék, mi érkezett ma a postán! Mindig jó hallani a jó barátunktól. Tegyük újra nagyszerűvé a magyar–amerikai kapcsolatokat” – írta Orbán Viktor a Twitteren.

A magyar kormányfő megosztott egy képet is a mikroblogon, amelynek tanúsága szerint Donald Trump volt amerikai elnök (aki a minap bejelentette, hogy szándékában áll indulni a 2024-es elnökválasztásokon) a Fox News egy kinyomtatott cikkét küldte el Orbán Viktornak. A cikk Szijjártó Péter egyik korábbi interjúját idézi, amelyben a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmaz: Magyarországnak valószínűleg előnyére válna, ha Trump visszatérne hivatalába, mivel elnöksége alatt a két ország „minden idők legjobb politikai viszonyát” építette fel. Szijjártó hangsúlyozta:

Trump második ciklusa az eddigi legjobb viszonyt hozná vissza a két ország kapcsolatába.

Az Orbán Viktornak elküldött cikkre Donald Trump a következőket írta kézzel:

Viktor, annyira igaz!

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) és Donald Trump (balra) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.