időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozó kezdődött

Magyar Nemzet
2022.10.03. 11:22 2022.10.03. 12:03
Magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozó kezdődött

Megérkezett ma Karl Nehammer osztrák kancellár és Alekszandar Vucsics szerb államfő Budapestre, ahol Orbán Viktor kormányfő fogadta őket. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képek tanúsága alapján már meg is kezdődtek a tárgyalások, 

 

a magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozó fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés.

 

Az egyeztetésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz.

Magyarország kettős nyomás alatt áll: keletről mintegy 1,5 millió menekültet fogadtunk be, délről pedig 180 ezer illegális migránst állítottunk meg

– írta a találkozó előtt közösségi oldalán Szijjártó Péter.

„A migránsok a déli határunkat ostrom alatt tartják, a migrációt kiváltó okok egyre súlyosabbak. A nyugat-balkáni útvonal a legforgalmasabb, így a migrációs nyomás növekedésére kell számítani. Érdekünk, hogy a védvonal minél délebben legyen, ezért ma Szerbia déli határának megerősítéséről tárgyalunk. Budapesten az osztrák kancellár és a szerb elnök” – folytatta.

Múlt héten Karl Nehammer újságíróknak arról beszélt, hogy fel akarják venni a harcot a szervezett bűnözés és a csempészet ellen, valamint csökkenteni a nyomást a határokon.

Borítókép: Magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozó Budapesten (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.