Az ukránok által is használt katonai programot tört fel egy orosz hekker

„Nem volt könnyű, de kellő kreativitással, hozzáértéssel és a rászánt idővel minden megoldható” – fogalmazott a Joker névre keresztelt férfi.

Magyar Nemzet
2022. 11. 01. 14:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Joker fedő nevű orosz hekker (Danyilo Bezsonov) feltörte az Ukrán Fegyveres Erők által is használt amerikai DELTA parancsnoki és irányítási programot, írta meg a RIA orosz állami hírügynökség. A DELTA programban az ellenség csapatairól, a felszerelések koordinációjáról és a személyzet létszámáról is szerepelnek folyamatosan frissülő adatok, így ennek a használata elengedhetetlen a harci folyamatokban.

Nem volt könnyű feltörni, de teljesen biztonságos rendszerek nem léteznek. Minden feltörhető kellő kreativitással, hozzáértéssel és a rászánt idővel

 – magyarázta a hekker. A férfi szerint így az ukrán katonai parancsnokság minden terve nyilvánosságra került – osztotta meg a részleteket.

A nagy mennyiségű adatot már „átvitte oda, ahova kell”, a nyilvánosságnak csak egy „kisebb részt mutatott meg” – fogalmazott a hírügynökség szerint.

„Nagyon kényelmes lehet az adatokat egy helyen tárolni. Úgy látszik, az ellenség mindent tud rólunk, de most már mi is mindent tudunk róluk” – írta Joker a Telegram üzenetküldő csatornáján. Majd hozzátette: 

Az ukránok nevettek azon, hogy az oroszok papírtérképet használtak, nos néha jobb papírtérképet használni 

– gúnyolódott.

A RIA cikkében arra is kitért, hogy orosz hekkereknek Liz Truss korábbi brit miniszterelnök és külügyminiszter mobiltelefonját is sikerült feltörniük, és ezzel bizalmas adatokat megszerezniük külföldi diplomatákkal folytatott beszélgetéseiből és az ukrán fegyverszállítási tervekről.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.