A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az USA rajta tartja a szemét a kínai tüntetéseken

A Fehér Ház támogatja a békés tiltakozást, és közelről figyeli a Kínában zajló eseményeket – jelentette ki az amerikai elnöki hivatal Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 29. 7:30
Peking, 2022. november 27. Tüntetõk vonulnak Pekingben 2022. november 27-én. A tüntetõk a kínai kormány koronavírus elleni óvintézkedései miatt tiltakoznak azt követõen, hogy november 24-én a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület székhelyén, Ürümcsiben kigyulladt egy 15 emeletes lakóépület. A tûzben - amelyet a vizsgálat szerint egy meghibásodott konnektor okozott - tízen életüket vesztették, és többen megsérültek. Az interneten keringõ hírek szerint az áldozatok száma azért volt ilyen magas, mert az épületet részleges vesztegzár alá helyezték, és a lakók nem tudtak idõben kimenekülni. Városi tisztségviselõk ezt tagadták. A négymillió lakosú Ürümcsiben vannak, akik már száz napja karanténban vannak. MTI/EPA/Mark R. Cristino Fotó: Mark R. Cristino
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Kirby a szigorú járványügyi intézkedések miatt Kína több városában zajló tiltakozó megmozdulásokra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy az elnököt is folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről, és egyelőre úgy ítélik meg, hogy az események nem befolyásolják különösképpen a gazdasági ellátási láncok működését.

 

Ugyanakkor hozzátette, hogy Kínában a koronavírus-járvány láthatóan komoly tényező, és miután Kína jelentős globális gazdasági szereplő, ennek vannak kihatásai a gazdaságra is.

 

A szóvivő megjegyezte, hogy az Ukrajnában zajló háború szintén komoly hatással van a globális gazdaságra, ezért támogatják az orosz olajra bevezetett ársapkát, és ezért látják el Ukrajnát mindazokkal az eszközökkel és képességekkel, amelyek révén a harcmezőn sikereket érhet el, illetve véget érhet a háború.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője arról is beszélt, hogy nincs tudomása arról, hogy az amerikai labdarúgó-szövetség az amerikai kormányzat bármely képviselőjével konzultált volna azt megelőzően, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság hivatalos zászlója helyett címer nélküli lobogót tüntetett fel saját közösségi médiafelületein az iráni nők jogai és a tüntetők melletti kiállás jeleként.

Borítókép: tüntetők vonulnak Pekingben 2022. november 27-én (Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.