Fegyvertilalmat sürget Joe Biden

Az amerikai elnök szerint a fegyveres erőszak kiemelt módon érinti az LMBTQ-közösséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 21. 8:26
null
Colorado Springs, 2022. november 20. Az áldozatok emlékére letett virágok a helyszín közlében, Colorado Springsben 2022. november 20-án, miután az éjjel egy 22 éves férfi lõfegyverével tüzet nyitott egy homoszexuálisok látogatta bárban. A támadó öt embert megölt, tizennyolcat megsebesített, mielõtt a vendégek lefegyverezték, majd a rendõrök õrizetbe vették. A felirat jelentése: szeretet a gyûlölet felett. MTI/AP/Geneva Heffernan Fotó: Geneva Heffernan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadófegyverek betiltását sürgette az amerikai elnök a Colorado állambeli lövöldözés nyomán, amelyben egy fegyveres öt embert megölt és mintegy 25 embert megsebesített egy éjszakai LMBTQ-szórakozóhelyen Colorado Springsben.

Joe Biden a Fehér Ház internetes oldalán megjelent közleményben azt írta, hogy a fegyveres erőszak változatlanul kiemelt módon érinti az LMBTQ-közösséget, és ez a fenyegetés növekszik, különösen a transznemű nők ellen.

Meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket, amelyek hozzájárulnak az LMBTQ-emberek elleni erőszakhoz

− áll az elnöki közleményben. Joe Biden szerint az idén életbe lépett, a fegyverviselést szigorító, fegyverbiztonságról szóló törvény három évtizede a legjelentősebb ilyen jogszabály, de többet kell tenni a támadófegyverek betiltásának törvénybe iktatásával.

Colorado Springsben vasárnapra virradóan nyitott tüzet a támadó a klub vendégeire egy puskából. A 22 éves elkövetőt, aki jelenleg kórházban van, a szórakozóhely vendégei tartóztatták fel.

Borítókép: az áldozatok emlékére letett virágok a helyszín közlében, Colorado Springsben 2022. november 20-án, miután az éjjel egy 22 éves férfi lőfegyverével tüzet nyitott egy homoszexuálisok által látogatott bárban (Fotó: MTI/AP/Geneva Heffernan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.