Több embert megölt egy lövöldöző egy coloradói melegbárban

Az elkövetőt őrizetbe vették, a rendőrség egyelőre nem közölte, mik voltak a támadó indítékai.

Magyar Nemzet
2022. 11. 20. 12:51
Colorado Springs gay nightclub mass shooting
COLORADO-SHOOTING/ Fotó: KEVIN MOHATT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt embert megölt, tizennyolcat pedig megsebesített az egyesült államokbeli Colorado állam egyik melegbárjában egy lövöldöző szombat éjjel, a gyanúsítottat őrizetbe vették – közölte a helyi rendőrség. Pamela Castro rendőrhadnagy a sajtónak azt mondta, a gyanúsított is megsebesült. A hatóságok helyi idő szerint éjfél előtt mindössze három perccel kapták az első segélyhívást.

Club Q nevű szórakozóhely a Facebookon gyűlöletbűncselekménynek nevezte az esetet, és a bejegyzés szerint a támadót vendégek ártalmatlanították.

A coloradói rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy az elkövetőt Anderson Lee Aldrich néven azonosították. A 22 éves férfi hosszú lőfegyvert használt és a melegbárba belépve azonnal tüzet nyitott a vendégekre. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetőt  legalább két, „hősies” személy fékezte meg. Adrián Vásquez, Colorado Springs rendőrfőnöke szerint két fegyvert is találtak a helyszínen.

A helyszínre 11 mentőautó érkezett ki, Pamela Castro elmondta, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is a szórakozóhelynél vannak. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az elkövető indítéka. Jared Polis, Colorado vállaltan meleg kormányzója mikroblogján méltatta azokat a bátor embereket, akik megállították a lövöldözőt a „szörnyű, gyomorforgató és pusztító” történtek során.

Az eset kapcsán az amerikai hírportálok a 2016. június 12-én történt lövöldözésre emlékeznek vissza, amikor a floridai Orlando városában egy melegbárban történt hasonló támadás. A 29 éves Omar Mateen 49 embert ölt meg és további 53 személyt megsebesített, miután lövöldözni kezdetett a szórakozóhelyen. A fiatal, afgán származású férfi nem sokkal a támadás előtt a segélyhívó telefonszámot felhívva az Iszlám Államnak (ISIS) fogadott hűséget. A kiérkező rendőrök lelőtték a férfit.

Borítókép: Nyomoz a rendőrség a coloradói melegbárban történt lövöldözés ügyében 2022. november 20-án. (Fotó: Reuters/Kevin Mohatt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.