Folytatódik a genderlobbi okozta mélyrepülés a Disneynél

Rég nem látott mélységekben a gazdasági teljesítmény, a világcég most elbocsátásokat, célzott létszámstopot és utazási korlátozást tervez – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA2022. 11. 14. 18:30
null
Marne-la-Vallée, 2020. július 15. Miki egér jelmezbe öltözött alkalmazott köszönti a látogatókat az újranyitott Disneyland vidámparkban a Párizs melletti Marne-la-Vallée-ban 2020. július 15-én. Az Európa egyik legfõbb turisztikai célpontjának számító Disneyland márciusban 15-én zárt be a koronavírus-járvány miatt. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény napokon van túl a Walt Disney. A gigacégnek először az lehetett nagy pofon, hogy az amerikai félidős választásokon Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó elsöprő győzelmet aratott, majd következett az újabb arculcsapás, amikor drasztikus mértékben zuhanni kezdtek a Disney vállalati eredményei, és a társaság részvényei soha nem látott mélységbe zuhantak.

A szórakoztatóipari óriáscég a hírek szerint most elbocsátásokat, célzott létszámstopot és utazási korlátozást tervez.

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója a vállalat vezetőinek írt levelében – amelyet több hírügynökség is megkapott – azt mondta, hogy a megszorító intézkedések bevezetése egy nehéz, de szükséges lépés.

írja a vezérigazgató.

Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nehéz folyamat lesz sokak és a csapatuk számára. Nehéz és kényelmetlen döntéseket kell hoznunk

Egyelőre nem világos, hogy a Disney hány dolgozót bocsát el és a vállalat mely területeit érinti leginkább a megszorítás.

A Disney részvényeinek értéke akkor kezdett el drasztikusan zuhanni, amikor egyre agresszívebben kezdte ráerőszakolni az emberekre a genderlobbit, mindezt egy olyan államból, mint Florida. A Disney háborút hirdetett az állam egyik törvénymódosításával szemben, amely megtiltja, hogy a gyerekeknek szexualitásról vagy szexuális ideológiákról tanítsanak egészen harmadik osztályos korig.

Florida állam ugyanis úgy véli, hogy csakis a szülők joga eldönteni, hogy mikor és milyen módon találkoznak a gyermekeik ezekkel a témákkal. A Disney azonban nem így gondolja, a világvállalat szerint ugyanis minél korábban el kell kezdeni a gyerekek érzékenyítését.

A civakodás vége az lett, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó áprilisan úgy döntött, megszünteti a Walt Disney World különleges önkormányzati státusát az államban. Florida ezzel véget vetett annak az 1967-ben beiktatott törvénynek, amely lehetővé tette, hogy a kerület – amely a vállalat több mint 25 ezer hektáron fekvő közép-floridai vidámparkjait foglalja magába – ugyanolyan hatáskörrel járjon el, mint egy megyei önkormányzat. A cég így jóval magasabb adót fizet azóta. A részvények akkor néhány héten belül 50 milliárd dollárt veszítettek az értékükből. Végül az emberek is egyre több helyen szólították fel az ismerőseiket arra, hogy bojkottálják a Disney különböző termékeit.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.