Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Az orosz–ukrán háború óta a legmagasabb szintű magyar delegáció érkezett a háború sújtotta országba.

Magyar Nemzet
Forrás: atv.hu , Index2022. 11. 26. 9:49
null
2022.03.31. Budapest Novák Katalin Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztársasági elnök  ma reggel megérkezett Kijevbe – értesült az atv.hu diplomáciai forrásból. Novák Katalin Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

Novák Katalin péntek este repülőgéppel utazott Lengyelországba, ahonnan egy éjszakai vonatutat követően érkezett meg a háború sújtotta országba – értesült az Index.

A február 24-én kitört orosz–ukrán háború óta most érkezik a legmagasabb szintű delegáció az ukrán fővárosába, noha a magyar kormány már többször, legutóbb szerda este közölte, hogy elkötelezett Ukrajna kétoldalú pénzügyi megsegítése mellett.

Korábban Novák Katalin is csatlakozott ahhoz a közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítéli el az október 10-én Ukrajnát ért támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot.

Országaink nevében követeljük, hogy Oroszország azonnal hagyja abba polgári célpontok támadását. Nem hagyunk fel az erőfeszítéssel, hogy bíróság elé állítsuk a mai (október 10. – a szerk.) bűncselekmények felelőseit

– hangsúlyozzák közleményükben az államfők. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága a sajtóértesüléssel kapcsolatban azt a választ adta:

a köztársasági elnök tervezett programjairól a Sándor-palota mindig a kellő időben ad tájékoztatást. 

Az atv.hu eredeti írása ITT, az Indexé ITT érhető el.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök. 2022. március 31-én Budapesten. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.