időjárás -3°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Magyar Nemzet
Forrás: atv.hu , Index
2022.11.26. 09:49 2022.11.26. 12:47
Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök  ma reggel megérkezett Kijevbe – értesült az atv.hu diplomáciai forrásból. Novák Katalin Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

Novák Katalin péntek este repülőgéppel utazott Lengyelországba, ahonnan egy éjszakai vonatutat követően érkezett meg a háború sújtotta országba – értesült az Index.

A február 24-én kitört orosz–ukrán háború óta most érkezik a legmagasabb szintű delegáció az ukrán fővárosába, noha a magyar kormány már többször, legutóbb szerda este közölte, hogy elkötelezett Ukrajna kétoldalú pénzügyi megsegítése mellett.

Korábban Novák Katalin is csatlakozott ahhoz a közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítéli el az október 10-én Ukrajnát ért támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot.

Országaink nevében követeljük, hogy Oroszország azonnal hagyja abba polgári célpontok támadását. Nem hagyunk fel az erőfeszítéssel, hogy bíróság elé állítsuk a mai (október 10. – a szerk.) bűncselekmények felelőseit

– hangsúlyozzák közleményükben az államfők. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága a sajtóértesüléssel kapcsolatban azt a választ adta:

a köztársasági elnök tervezett programjairól a Sándor-palota mindig a kellő időben ad tájékoztatást. 

Az atv.hu eredeti írása ITT, az Indexé ITT érhető el.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök. 2022. március 31-én Budapesten. (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.